Učenje

  • spanje_1

Nadomeščanje pomanjkanja spanja v dobi adolescence

Vladimira Rejc | 9.8.2018 | Komentarji 0

Drage bralke, dragi bralci, ali ste vedeli...

Nadomeščanje pomanjkanja spanja v dobi adolescence

V določenih trenutkih v adolescenci lahko pride do nadomeščanja pomanjkanja spanja zaradi poznega odhoda v posteljo, čeprav je potrebno zjutraj zgodaj vstati. Dragi mladostniki, mladostnice, vaši možgani nadomeščajo pomanjkanje spanja konec tedna, ker takrat vam (ponavadi) ni potrebno tako zgodaj vstati.

Ker  je dolgo spanje ob sobotah in nedeljah tudi razlog za nesoglasje s starši, saj bi bilo le tem ljubše, da so domača opravila, treningi, druge dejavnosti - lahko načrtovanje dejavnosti konec tedna, pomaga omiliti ta nesoglasja.

Draga mladostnica, mladostnik, čeprav meniš, da moraš vsako minuto vaditi pesmi za pevski zbor, trenirati tenis, obiskovati jezikovne tečaje..., je odraščanje odlično obdobje, v katerem lahko doživiš nove izkušnje in si širiš obzorje.

Ukvarjaj se s športom, tudi z novim športom, raziskuj nove kraje, znamenitosti, razširi krog prijateljev, kajte vse to so zdravi načini za zaposlitev možganov.

Bolj kot jih spodbujaš, izzivaš, razteguješ, več nevrotropinov bodo proizvedli. Nevrotropini so proteini, ki jih proizvajajo glijaste celice, ki cedujejo kot gnojilo za možgane, saj spodbujajo nevrogenezo in povečeujejo moč možganov. Zato bodo tvoji možgani odpornejši za strejši, sposobnejši se bodo spoprijemati z novimi izkušnjami in doseči svoj največji potencial!

(Priročnik za upravljanje odraščajočih možganov)

Drage bralke, dragi bralci, kdo je avtor knjige? Kaj menite o Priročniku za upravljanje odraščajočih možganov?

Svoja razmišljanja nam pošljite na vladka@ventilatorbesed.com

Nov komentar
Opomba: Vsa polja so obvezna. E-naslov ne bo objavljen.
©2018 Ventilator besed. XHTML CSS ©2008 Spletična.
Ventilator Besed

Ustvari svojo značko