PiSanja

  • orig_os_riharda_jakopica_4_1200

O zborniku Petdeset in več: Zbornik OŠ Riharda Jakopiča

Vladimira Rejc | 26.1.2019 | Komentarji 0

Zbornik OŠ Riharda Jakopiča Petdeset in več je izjemen zbornik. Zelo se me je dotaknil. Vedno znova sem ga vzela v roke. O vsebini zbornika smo se pogovarjali v družinskem krogu. Pritegnil je vse, zlasti mojo hčerko.  Sama pa sem obudila spomine na osemletno obiskovanje OŠ Riharda Jakopiča. Z bratom Gorazdom sva vsak dan prehodila dvajset minut po čudoviti okolici Šiške, največkrat v spremstvu najine mame, Irene Rejc, ki je poučevala slovenski jezik na OŠ Riharda Jakopiča. Bila je tudi dolgoletna mentorica  slovenske bralne značke.  Nad lepoto slovenskega jezika in branjem knjig je navdušila številne otroke. Organizirala in vodila je  številne kulturne prireditve na OŠ Riharda Jakopiča, pa tudi izven nje. Tudi mene je navdušila nad javnim nstopanjem.

Ravnatelj, g. Anton Sigulin, je vodil OŠ Riharda Jakopiča v obdobju od 1973-1974. Bil je likovni pedagog, kipar...

Na šoli so bila že od samega začetka tekmovanja za slovensko bralno značko. Dolga leta je bila mentorica gospa Irena Rejc.

Že takrat so osvajali zgodovinsko Gašperjevo značko in kasneje tudi eko-značko. V kroniki je že omenjeno jutranje varstvo ob 6. uri. Začelo se je tekmovanje iz matematike. Pa še marsikaj drugega...

Zelo zanimiva je bila 10-letnica šole. Pismo Tovarišu Franetu Milčinskemu-Ježku. Izšla je prva jubilejna Mlada setev, na prvi strani so pod naslovom Bralcev opisani dosežki in sprejem jakopičevcev, vpisanih v Zlaoto Jakopičevo knjigo.

Zanimivo je drugo desetletje. Ravnateljica Majda Lenič. Veliko pozornosti je posvečala kulturi. Vsi učenci naj bi videli vsaj eno gledališko predstavo, opero, igrico, balet, dramo. 

Gospa Majda Lenič je bila zelo stroga, dosledna. Po upokojitvi je zelo dobro vodila tudi Vodnikovo domačijo.  In še bi lahko naštevali...

Osnovna šola Riharda Jakopiča se lahko pohvali  s številnimi projekti, dosežki.

Današnja ravnateljica Dobrila Lazović je ustvarjalna, inovativna,predana pedagoškemu delu.

Nekaj njenih besed, več pa v zborniku...

NAGOVOR RAVNATELJICE

Drage učenke in učenci, spoštovani učiteljice in učitelji, vsi zaposleni, spoštovani starši in vsi tisti, ki prebirate naš zbornik, s toplino v srcu se spominjam vseh svojih 27 let, ki sem jih preživela na šoli. Imela sem možnost soustvarjati njeno zgodovino ter biti ena od kamenčkov v mozaiku. Ta mozaik nam slika ljubezen do znaja, spoštovanje do svojega dela, kaže pripadnost šoli in zadavoljstvo ob uspehih. Naš mozaik je poln delovne vneme,sodelovanja ter prijateljstva.

Draga Šola, še enkrat iskrene čestitke in še na mnoga leta!

Nov komentar
Opomba: Vsa polja so obvezna. E-naslov ne bo objavljen.
©2019 Ventilator besed. XHTML CSS ©2008 Spletična.
Ventilator Besed

Ustvari svojo značko