PiSanja

  • aura
  • bigstock-rainbo-concept-background-25014731
  • kirlianfotografie_blatt5

VSAKA AURA JE DRUGAČNA

Maja Matilda Remic | 5.4.2019 | Komentarji 0

Kaj  je pravzaprav aura? Vse v naravi, vse kar ima atom, vibrira s svojim elektromagnetnim poljem. To energetsko polje, ki  se širi okrog fizičnega telesa imenujemo aura. Je univerzalna energija, ki ni vidna s prostim očesom, jo pa lahko občutimo. Po svetu jo  imenujejo različno:  astralna svetloba, sij, aura, bioenergija, prana, chi, vitalna energija. Pri človeku auro definiramo kot energetsko polje ali subtilni elektromagnetni ovoj, ki prežema telo in vibrira kot energetska plast v prostor. Aura varuje človeka pred izgubo življenjske energije in tudi pred vdorom škodljivih energij in entitet v organizem. Povezuje vseh sedem plasti, ki se nanašajo na fizično, duševno, čustveno in duhovno stanje človeka in so povezane s čakrami (po izročilu vzhodnih kultur - krog življenja, energetski« centri v človeškem telesu, ki skrbijo za nemoten pretok energije).

Vsak človek ima svojo edinstveno auro.

Ta se spreminja v vsakem trenutku, tako kot se spreminja naše energijsko polje. Aura je torej kompleksen zapis, ki nosi podrobne informacije o nas, o naših fizičnem in duhovnem stanju. Aura vibrira okoli 5 cm do 75 cm okoli telesa. Bolj ko je človek zdrav, močnejša je aura, ob bolezni pa je aura šibkejša ali celo prekinjena. Auro, v pogovornem jeziku, največkrat poimenujemo s pojmom bioenergija, imunski sistem ali pa obrambni sistem.

Nekateri ljudje auro vidijo
Nekateri poduhovljeni ljudje, takih je kakih 5%, lahko auro vidijo s prostim očesom kot astralni sij, sicer pa je  auro možno fotografirati s posebno Kirlianovo kamero, ki so jo v zadnjem času zelo izpopolnili. S tem se ukvarjajo bioenergetiki, ki na osnovi slike potem izdelajo študijo o stanju našega telesa in naše duše.
Tudi mi sami, če se skoncentriramo in osredotočimo, smo zmožni videti auro, vidimo jo kot prosojno sevajočo svetlobo. Znano pa je, da otroci, preden spregovorijo ali celo do 5.leta vidijo auro: če jim je človekova aura všeč se smejijo, če pa jim ni všeč - ta naj bi se bistveno razlikovala od aure staršev, začnejo jokati.

Kako slikajo auro
Pojav telesnega sija je že pred 100 leti odkril Nikola Tesla, vendar je šlo le bolj za poskuse. Leta 1939 je prvo kamero za slikanje aure naredil ruski znanstvenik S. Kirlian, ki je veliko eksperimentiral z elektriko. Ob fotografiranju vzorcev, ki nastanejo pri visokonapetostnih električnih impulzih, je po naključju odkril, da lahko posname električno polje. Kasneje je kamero izpopolnil prof. Konstantin Korotkov in njegova skupina.
 K nam so prišle prve ( ameriške) kamere, ki so slikale auro po principu Kirlianove kamere okoli leta 1980, vendar so ustvarile le iluzijo aure. Seveda tega nismo vedeli, je bila pa to zanimiva komercialna poteza! Sliko so naredili tako, da je posameznik položil  prst na neko napravo in nato so osebo še fotografirali s kamero. Slika je bila polaroidna in različno obarvana. Eden od demonstrantov je potem vsaki stranki razložil njeno zdravstveno in duhovno stanje.
Danes za slikanje aure uporabljajo predvsem sodobno računalniško vodeno tehnologijo, princip pa je isti. Slikajo korone prstov, saj naj bi prsti vsebovali informacije o stanju organov v telesu in stanje vaše osebnosti. Intenziteta aure se pri človeku sicer spreminja, centralni element, to je naša središčna barva aure pa je relativno stabilna. Če želite vedeti kakšna je vaša aura, si jo lahko daste slikati v kakšnem centru za slikanje aure, ki jih je v Sloveniji kar nekaj.


Kratka razlaga, kaj pomenijo barve aure:

Rdeča barva - razkriva moč, strast, ego, agresijo, nagnjenost k zabavi, hitro ukrepanje.
Oranžna barva - oseba je občutljiva in sočutna, pomemben ji je prvi vtis, ima lastnost samoobvladovanja, ambicioznost, odlikuje jo pogum, premišljenost, a tudi pomanjkanje volje.
Rumena barva - pomeni neodvisnost in svobodo, intelekt, optimizem, razum, prijaznost, neodločnost, lahko vodljivost.
Zelena barva - raznolikost in spremembe, včasih naivnost, pomeni mirnost in miroljubnost, sočutje, ljubosumje.
Modra barva – te osebe imajo odlično komunikacijsko zmogljivost, zanesljivost, kreativnost, ne glede na spol, moška energija je prevladujoča, značilna je poduhovljenost, osebe se ponašajo z zvestobo, ustvarjalnostjo, rahločutnostjo, ljubeznivostjo.
Vijolična barva - pomeni iskreno zanimanje za duhovnost, samozavedanje, visoka merila in pripravljenost za zaščito drugih, modrost, intuitivnost.
Indigo: pomeni dobrohotnost, vizionarstvo, velika intuitivnost, iskanje, raziskovanje, ustvarjalnost.
Rjava - odraža pohlep, samoljubje, predsodke.
Črna: kaže na pomanjkanje energije, bolezen, a kaže tudi magično moč. Prav črna barva je največkrat narobe razumljena.
Bela barva - pomeni popolno ravnovesje, duševno energijo, zagledanost vase, pomeni pa lahko tudi strah in napetost.

Se nadaljuje. Prihodnjič  lahko prebereta članek »Zgodba o auri, ki nas varuje«.

Nov komentar
Opomba: Vsa polja so obvezna. E-naslov ne bo objavljen.
©2019 Ventilator besed. XHTML CSS ©2008 Spletična.
Ventilator Besed

Ustvari svojo značko