PiSanja

  • 65493489_fp-xl_4
  • z_vlakcem_urban_na_pico_in_botanini_vrt_foto_mr__5
  • z_vlakcem_urban_na_pico_in_botanini_vrt_foto_mr__6
  • z_vlakcem_urban_na_pico_in_botanini_vrt_foto_mr__7
  • z_vlakcem_urban_na_pico_in_botanini_vrt_foto_mr__8
  • z_vlakcem_urban_na_pico_in_botanini_vrt_foto_mr__9

Z VLAKCEM URBAN PO LJUBLJANI

Maja Matilda Remic | 6.5.2019 | Komentarji 0

Električni vlakec Urban je prijetna posebnost Ljubljane, ki nudi turistom in tudi domačinom, enourni voden ogled mestnih znamenitosti in jih popelje izpred  Robovega vodnjaka in Mestne hiše na ljubljanski grad do Špice. Vožnjo nadaljuje preko Trnovskega pristana do Plečnikove hiše, mimo Križank in Kongresnega trga, Parlamenta, Opere in Ajdovščina, nazaj na izhodiščno točko Mestna hiša.

Z vlakcem Urban lahko naredite pravi izlet v neokrnjen košček Ljubljane – naravni park  Špico, Tam se nadihate svežega zraka, posedite na kavici in se sončite  za Ljubljanico. Kasneje se vrnete z naslednjim vlakcem ali pa greste nazaj do centra Ljubljane peš.

Ta enkraten kotiček Ljubljane je marsikomu nepoznan. Na Špici se razdvajata reka Ljubljanica in Gruberjev prekop. Ime Špica izhaja iz špičastega kopnega dela. Špica je bila včasih ljubljansko kopališče, je pa tudi zaradi bogatih arheoloških najdb iz različnih zgodovinskih obdobij, znana izven Slovenije. Naravni park Špica je lepo urejeno območje, in čeprav že mnogo let tukaj ni več kopališča, lahko obiskovalci poležavajo in se sončijo na urejenih lesenih podestih ter uživajo v zelenju. V letu 2009 so odprli tudi ultralahek most oz. široko brv, ki Špico povezuje z Botaničnim vrtom in zelenim zaledjem.

Na vlakec lahko vstopate na različnih postajah, seveda če dobite prosto mesto, saj je vlakec poln turistov, ki uživajo v tej krožni progi in v kratkem času poslikajo ljubljanske mestne znamenitosti. Te vam na vlakcu Urban predstavi zvočni vodnik v več jezikih, ki jih poslušate s slušalkami, jezik pa izberete sami..

Vozni red si lahko ogledate na spletu. Vlakec vozi po voznem redu, prva vožnja je vsak dan ob 9.30, zadnja pa ob 20. uri, cena za dva odrasla je 16 eurov.

Nov komentar
Opomba: Vsa polja so obvezna. E-naslov ne bo objavljen.
©2019 Ventilator besed. XHTML CSS ©2008 Spletična.
Ventilator Besed

Ustvari svojo značko