PiSanja

  • 1a
  • 2a
  • 3a
  • 4a
  • 5a

Družinski piknik ženskega Rotary kluba Nike

Albina Podbevšek Adamič | 24.9.2016 | Komentarji 0

Tradicionalna prireditev za dobrodelnost, za zdravje in druženje

Ženski Rotary klub že tradicionalno prireja družinski piknik v naravi. Namenjen je tako dobrodelnosti kot druženju, saj vabijo tako svoje najbližje kot člane drugih rotarijskih klubov. Letos so se dobili ponovno v črnuški industrijski coni, kjer je prijeten prostor tako za otroke kot odrasle. Vsako leto se tu dogaja kaj novega, posebnega. Tako sta zakonca Čeh, strokovnjaka za Wudang Kung Fu, za kitajske borilne veščine, ki niso vselej namnjene obrambi, ampak tudi za krepitev zdravja in notranje energije. Vaje so bile kar zabavne za udeležence piknika, ki so tako pokurili nekaj kalorij, dobljenih od dobrot z žara in seveda dobre kapljice. Ste že slišali za Ishmech? »To so vaje, ki prinesejo sproščenost,  a tudi strast in radost do življenja,« je razložila Kristina Ventus, članica društva za osebnostni razvoj in proučevanje starih kultur, ki je prisotne pripravila do počasnega plesa, pri katerem se je bilo treba držati za roke. Kako lepo bi bilo, da bi se tako obnašal ves svet...sanje so itak dovoljene, ali ne. In še nekaj na temo zdravja: s posebno napravo, podobno tehtnici, je podjetje B:HIP ugotavljalo zdravstveno stanje posameznikov z nasveti za boljše počutje. Z otroci se je ukvarjala vizualna umetnica Maša Gala, da so barvali steklenice.  

Rotary klub Nike je dokaj delaven klub in je letos že dobil kar nekaj priznanj za svoja dobra dela. Zapisan je botrstvu šolarjem, dijakom iz revnih družin, vsakoletnemu koncertu starejšim v domovih, nudenje počitnic z jezikovnim tečajem v šoli Mint, večkratni pomoči posameznm mladim umetnikom, nadarjenim študentom in tudi zbiranju denarja za večje dobrodelne akcije skupaj z drugimi Rotary klubi. Še to: nova predsednica Rotary kluba Nike je Barbara Rogač.

Tekst in fotografije:Albina Podbevšek Adamič

Podpisi k fotkam:

1.     Razpoložene članice Rotary kluba NIKE.

2.     Na pikniku je spregovoril tudi rotarijski guverner Jože Zadravec .Zraven je nova predsednica RK Nike Barbara Rogač.

3.     Vaje Kung Fu za razgibavanje in trošenje energije.

4.     Urban Grm je skrbel za pečenje mesa na žaru: nanj čakata Urša in Martin.

Rotarijka, priznana vizuelna umetnica je otrokom svetovala, kako naj vrtijo čopič, da bo izdelek čim bolj pi

Nov komentar
Opomba: Vsa polja so obvezna. E-naslov ne bo objavljen.
©2018 Ventilator besed. XHTML CSS ©2008 Spletična.
Ventilator Besed

Ustvari svojo značko