Ventilator besed | Vzgoja in izobraževanje | PiSanja | Arboretum Volčji potok

PiSanja

  • a1_8
  • a2_8
  • a3_8
  • a4_7

Arboretum Volčji potok

Maja Matilda Remic | 11.4.2017 | Komentarji 0

Arboretum Volčji Potok, je načrtno urejen park in največji nasad lesnatih rastlin (dreves in grmovnic, ki služijo v raziskovalno - prosvetne namene) v Sloveniji. Nahaja se poleg istoimenskega naselja Volčji Potok, v bližini Radomelj. Osrednji slovenski arboretum je 1952 kot študijsko središče ustanovila agronomska fakulteta v Ljubljani. Arboretum Volčji Potok je kulturno-prosvetna ustanova vsesplošnega pomena. Razteza se na 88 hektarih in obsega pet urejenih jezer ter 30 hektarov gozda.

April - mesec tulipanov

Prvi teden v aprilu so v Arboretumu, Volčji potok že zacveteli tulipani, ki bodo svoj najlepši pogled nudili cel mesec april, pa do zaključka razstave cvetja prve dni v maju. V teh dneh vidimo še narcise, ki so v polnem cvetenju, na najbolj sončnih predelih pa so že odcvetele. Odpirajo se spominčice, v polnem sijaju so zlatice , mačehe in divje spomladansko cvetje. Sprehajamo se lahko mimo prekrasnih magnolij, cvetijo češnje, slive. Vse je že zeleno, čeprav morda manj bujno kot je drevje v Ljubljani, kjer je nekaj stopinj topleje.

Prebujanje narave so vrtnarji popestrili tudi z nekoliko drugačno postavitvijo dinozavrov, obogatili so igrala za otroke, klopce v parku pa vabijo, da nastavite svoj obraz soncu.

Najbolj pa preseneti obisk, kot da so obiskovalci čakali, da se arboretum odene v sveže pomladno oblačilo! Na parkirišču vidimo registrske tablice iz cele Slovenije in tudi tujine, največ je gotovo  staršev z otroki. Blagajni pri vhodu so tako morali dodali še blagajno na stojnici s spominkih. Na stojnicah poleg te pa lahko kupite tudi domače dobrote, ali pa se po parku peljete z vlakcem.  Sprehod med skrbno urejenimi gredicami rož v senci stoletnih dreves pa predstavlja sprostitev duše in telesa.

Med 27. aprilom in 2. majem 2017 bo razstava cvetja

Med 27. aprilom in 2. majem bo na ogled razstava cvetja , ki jo bo dopolnil vrtnarski sejem in sejem domače obrti. Vrtnarski sejem bo tokrat na novi lokaciji - med novim vstopnim objektom /sedaj ga gradijo in je že v končni fazi/ in vrtnim centrom Arboretuma Volčji Potok.

Nov komentar
Opomba: Vsa polja so obvezna. E-naslov ne bo objavljen.
©2018 Ventilator besed. XHTML CSS ©2008 Spletična.
Ventilator Besed

Ustvari svojo značko