PiSanja

 • dsc01096_zbrane_rotarijke
 • dsc01005nike_mladi_r.
 • barbara_matejka
 • delovna_miza_mladenki_pavla_klara
 • bograc_v_kotlu
 • uros_tilen_hamburgerji
 • rotar.hambu_ali_po_starem_pleskavice
 • omizje
 • guver._zadravec_z_eno
 • dsc01085romantini_kotiek_tea_in_bioe.
 • dsc01060slaice_meta
 • dsc01030imenitna_posoda_za_piknik
 • bioenergetka_antonija_in_rotarijka_staa

Dobrodelni piknik Rotarijk kluba NIKE ob Ljubljanici

Albina Podbevšek Adamič | 26.9.2017 | Komentarji 0

 

Tokratni tradicionalni septemberski pikNIKE prvega slovenskega ženskega Rotary kluba Nike se je pred kratkim odvijal v veslaškem klubu ob Ljubljanici. In tokrat se je, kot naročeno, točno opoldne pokazalo sonce, ki je privabilo kar lepo število povabljencev. Nikice, kakor sebe imenujejo članice kluba, so z dobro voljo in s smislom za humor poplesavale okrog gostov z dobrotami, ki so jih kupile ali pripravile doma, nekaj pa so jih prispevali tudi donatorji: Ilirija, BTC, Delo, Maop, CD, Sasha design, Interexport, podjetje Adamlje 3, Medi. Tokrat ni dišalo po klasičnih čevapčičih, ampak po Blatnikovih hamburgerjih, katerim smo nekoč rekli pleskavice, v hlebčkih pekarne Mokronog. Družina dolgoletne članice Nike in funkcionarke Rotary districta 1912 Marte Turk pa je poskrbela za odličen bograč, ki se je kadil iz železnega kotla. Da ne omenjam mize z doma narejenimi sladicami, kamor so se rade stegovale rokice nekaj prisotnih otrok. Timotej je skupaj s prijateljico Kristino vseskozi skrebel za dobro, večkrat nagrajeno z medaljami vinsko kapljico svoje družine Ratek iz Jeruzalemske vinske ceste na Štajerskem. Vmes je bilo na programu malce poučevnja o lepo pogrnjeni mizi in obnašanjem ob njej, ko se nam ne sme nikamor muditi. »Druženje ob lepo urejeni mizi je vse bolj pomembno, kajti naglica nas usmerja v lokale s fastfood, kjer jemo stoje in ne vedno zdravo,« je poudarila Mirjana Krajnc.

Ples, srečolov in bioenergetski nasveti

Nekdanji profesionalni plesalec Matjaž Brinovec je poskrbel za razgibanje po dobri hrani z glasbo v poskočnih ritmih! Plesalo je staro in mlado, saj so na piknik prišli tudi mladi Rotarijanci, člani kluba Interacta Ljubljana, ki so pridno sodelovali pri organizaciji piknika. Najbolj zaposlena gostja je bila Antonija Cecco iz Kamnika, bioenergetičarka, ki je v glavnem ženskam raziskovala, kako delujejo njihove čakre in kaj storiti, če niso povsem na mestu. Srečolov je tudi popestril dogajanje z darilci, med katerimi je bilo veliko raznovrstnih slaščič,  drobnih pripomočkov, igrač za otroke, vstopnic v Atlantis v BTC-ju, pa knjig in naročnin, na primer na Delo Ekspres. Najboljše nagrade so bile: jezikovni tečaj MINT, vikend v zidanici in vožnja po Krki s splavom (darilo Kompasa Novo mesto), slikarski tečaj umetnice Maše Gala, članice kluba Nike in nekaj porcelanaste posode. Kakor je povedala Mateja Adamlje, predsednica RC Nike, je bil dobrodelni izkupiček kar zadovoljiv, k čemur so pripevale tudi Nikice. Sicer pa so Nikice dokaj dejavne z deli v dobro ljudem, potrebnih pomoči pa naj gre za otroke, študente, glasbenike ali družine v stiski. Tradicionalne so Nikine poletne počitnice otrok v naravi, kakršen je bil letos na Rogli. Vsako pomlad se s kulturnim dogodkom spomnijo na starejše iz doma na Trnovem. Jeseni prirejajo še dober Rotarijski tek v Mostecu. Pozimi imajo abonma v MGL tudi z dobrodelnim namenom. Sodelujejo z drugimi slovenskimi klubi v skupnih dobrodelnih akcijah in so povezane še z nekaj tujimi Rotrarijskimi klubi.

Albina Podbevšek Adamič

Podpisi : 1. Skupinska slika Nikic z nekaj prijateljev iz drugih klubov na obrežju Ljubljanice. Manjkajo štirje Američani, tudi Rotarijanci, ki so prej odšli s prizorišča.

2. Rotarijski podmladek Gašper, Miha, Martin so na pikniku skrbeli za vstopnice in srečke.

3. Barbara Rogač in Matejka Adamlje, prejšnja in sedanja predsednica RC NIKE.

4. Ob delovnem pultu sta bili pridni tudi mladi Rotarijanki Pavla in Klara.

5. Marta Turk in njen soprog ob kotlu z odličnim bogračem.

6. Uroš iz RC kluba Logatec in Tilen iz družine Turk sta poskrbela, da  se hamburgerji- pleskavice – niso zasmodile.

7. Hlebčki z mesom, sirom in zraven še z drugimi začimbami so bili že na videz privlačni.

8. Vsi po vrsti, zlasti  Američani, so z veseljem nastavljali kozarce Timoteju, ki je točil družinsko vino iz vinogradov ob Jeruzalemski vinski cesti.

9. Na piknik je prišel tudi prejšnji rotarijski guverner Jože Zadravec z ženo Tanjo.

10. Za pogovor je prav je prišel tudi romantični kotiček tik ob Ljubljanici.

11. Meta Mugerle, ena od ustanovnih članic TC Nike je k slaščicam dodala svojo specialiteto, francosko solato.

12. Tako opremljena je nekoč na piknik hodila gospoda, ko še niso poznali čevapčičev.

13. Razpoloženi Rotarijka Staša in njena prijateljica Antonija.

Nov komentar
Opomba: Vsa polja so obvezna. E-naslov ne bo objavljen.
©2018 Ventilator besed. XHTML CSS ©2008 Spletična.
Ventilator Besed

Ustvari svojo značko