PiSanja

  • img_0425

Revija ZMAJČEK praznuje 25 let!

Ventilator besed | 10.9.2018 | Komentarji 0

Otroška revija Zmajček letošnjo jesen praznuje že 25 let izhajanja, njeno vlogo pa v najširšem smislu opredeljuje podnaslov revije: z igro do znanja. Zmajček je namreč leposlovna in poučna revija z didaktičnimi vsebinami in je namenjen mladim bralcev od tretjega do osmega leta.
Raziskave kažejo, da otroške revije opravljajo pomembno vlogo pri razvijanju zgodnje pismenosti, bralne kulture in ustvarjalnosti, hkrati pa otrokom omogočajo spoznavanje različnih svetov na zanimiv in igriv način. Tega poslanstva se zavedajo tudi v uredništvu revije Zmajček
Urednica revije Urša Krempl poudarja, da vsi, ki sodelujejo pri nastanku revije, vsak mesec z veliko odgovornostjo do otrok, njihovih staršev, vzgojiteljev in učiteljev snujejo kakovostne in raznovrstne vsebine. S posebno pozornostjo sledijo izbiri prispevkov, ki na otroku dostopen način nevsiljivo naglašajo spoznavni, etični in estetski vidik. Revija zgledno spodbuja nravstven čut, plemeniti in usmerja k dobremu in lepemu. Vsebine otroke navajajo tudi k strpnosti ter razumevanju vzrokov in učinkov predsodkov, stereotipov ter preživelih ideoloških vzorcev. 


Poleg kakovostnih in raznovrstnih literarnih del (pravljice, pesmi, slikopisi, uganke …), ki jih mlajšim otrokom berejo starši, starejši pa jih že lahko berejo sami, Zmajček otrokom tankočutno predstavlja naravno in družbeno okolje ter spodbuja ustvarjanje in izdelovanje izdelkov iz različnih materialom. Obsežen del revije je namenjen raznovrstnim didaktičnim nalogam, ki so usklajene s programi vrtca in prvega triletja osnovne šole, sredica revije pa je namenjena staršem, vzgojiteljem in učiteljem. Strokovni članki v rubriki »Brez trde hoje do dobre vzgoje« – namreč prinašajo preverjene metode, nasvete in spodbude strokovnjakov, ki  lahko vzgojo otrok precej olajšajo.

 
Če revije še ne poznate ali pa še vedno niste prepričani, ali bi jo naročili ali ne, lahko za brezplačni ogledni izvod revije pišete na revijazmajcek@siol.net. Tako jo boste lahko skupaj z otrokom prelistali in se nato lažje odločili. Več informacij najdete tudi na spletni strani www.zmajcek.net
 

Nov komentar
Opomba: Vsa polja so obvezna. E-naslov ne bo objavljen.
©2018 Ventilator besed. XHTML CSS ©2008 Spletična.
Ventilator Besed

Ustvari svojo značko