PiSanja

  • dsc0196918ob_mizi_dobrot
  • pik.18mladi
  • mali_hamb18mateja
  • predsednice18
  • tanja_americanka_anne18

R piknik18: Rotarijke kluba Nike na dobrodelnem pikniku

Albina Podbevšek Adamič | 29.9.2018 | Komentarji 0

Prvi ženski Rotary klub Nike v Sloveniji že vrsto let prireja dobrodelni jesenski piknik v naravi, tokrat je to bilo na obrobju Črnuč. Namenjen je tako članicam oziroma članom drugih Rotarijskih klubov in njihovim družinam. Nikice , kakor sebe kličejo, so znane po delavnosti in navezovanju z drugimi klubi, zlasti pri zbiranju denarja za pomoč ljudem, ko jo potrebujejo. Letos so praznovale deseto obletnico s kar obsežnim seznamom dobrih del in z ugotovitvijo, da so sedanje razmere v naši družbi, žal, manj odprtih rok kot nekoč. No, ob lepem jesenskem dnevu na pikiniku ni bilo tovrstnega »jamranja«, saj je bilo vzdušje prijetno in dokaj optimistično. Posebnih govorov, razen pozdravnega Branke Drnovšek, predsednice kluba Nike ni bilo na programu. Tradicionalen  kotel bograča, delo našega Staneta, je bil kmalu prazen. Raznovrstnih sladic, ki so jih Nikice pripravile doma pa je bilo na pretek. Vmes so se znašle tudi slane in celo papricirane dobrote, za katere se je potrudila Srbkinja Milena Jović iz Kamnika,  kandidatka za novo članico. Poskrbela je za povezavo našega kluba z Rotarijskim klubom v Požarevcu, njenim nekdanjim klubom. Piknika so se udeležili tudi mladi iz rotarijskega Interakta in pomagali pri organizaciji prireditve. Tako so poskrbeli za srečolov z drobnimi darili. Izkupiček od tega in od vstopnic vseh prisotnih je namenjen otrokom za prihodnje počitnice na taborjenju na Pohorju, ki ga vsako leto pripravi zavod Gibaj se in zmagaj.

Podpisi k fotografijam:

1.     Miza se je šibila pod domačimi dobrotami.

2.     Šopek nekaj nekdanjih predsednic kluba v družbi s sedanjo Branko Drnovšek v sredini: Mojca von Jager, Marta Turk, Meta Mugerle in Matejka Adamlje.

3.     Mali burgerji s pleskavico v sredini žemlje so šli v slast predvsem mladini.

4.     Ameriška Rotarijnka Anne Clement se je razveselila knjige iz rok avtorice, znane pisateljice Tanje Tuma.

 

5.     Eva Juvanc, Svit Pestotnik Stres, Paula Neja Drnovšek, Ajda Janež, Rotarijanski podmladek iz kluba Interakt, ki je rad posegel po svežih slivah z vrta spodaj podpisane. 

 

Tekst in fotograije: Albina Podbevšek Adamič      

Nov komentar
Opomba: Vsa polja so obvezna. E-naslov ne bo objavljen.
©2018 Ventilator besed. XHTML CSS ©2008 Spletična.
Ventilator Besed

Ustvari svojo značko