Dogodkovnik

  • cankarjevdom-ljubljana

Cankarjevi torki in The Stone in Ljubljana pomlad 2019

Ventilator besed | 30.12.2018 | Komentarji 0

15. 1. 20.00 Gaye Su Akyol

22. 1. 20.00 Bert Dockx + Hamlet Exspress

29. 1. 20.00 Bombyx Lori + Jimmy Barka Experience

5. 2. 20.00 Drago Ivanuša »Dviganje glasu« + Leïla Martial »Baa Box«

12. 2. 20.00 Ikue Mori

19. 2. 20.00 Ljoba Jenče

5. 3. 18.00 Zvončki in trobentice, 5. enodnevni festival slovenske jazzovske ustvarjalnosti

12. 3. 20.00 JUNEsHELEN & Alja Petric: Zvočne krajine – Spevi & Arije + Joshua Abrams & Natural Information Society

19. 3. 20.00 Uri Caine

26. 3. 20.00 Victoria Hanna

2. 4. 20.00 Mart + The Frictions

9. 4. 20.00 Mario Batković + Damir Avdić

16. 4. 20.00 Sofía Rei & JC Maillard

Članska izkaznica
Priporočamo nakup letne članske izkaznice, s katero si zagotovite prihranek in klubske ugodnosti.
Letna članska izkaznica Cankarjevi torki zagotavlja:
– 40-odstotni popust za koncerte Cankarjevih torkov
– rezervacijo vstopnice do petnajst minut pred koncertom, če obisk napoveste vsaj dan prej na E vstopnice@cd-cc.si
– 10-odstotni popust pri nakupu vstopnic za posamezne koncerte abonmaja Glasbe sveta
– žrebanje dobitnikov brezplačnih kompletov vstopnic za Jazz festival Skopje, Jazz Cerkno in 60. Jazz festival Ljubljana 2019
 
Cena članske izkaznice 20 EUR
Izkaznica velja leto po nakupu in ni prenosljiva.

Medijska pokrovitelja Mladina, d.d. in Zavod RŠ


15. januarja ob 20. uri
Gaye Su Akyol
Nova glasbena diva nad Carigradom
Gaye Su Akyol, glas; Ali Güçlü Şimşek, kitare, spremljevalni glas; Görkem Karabudak, bas, kitara, klaviature, elektronika, spremljevalni glas; Ediz Hafızoğlu, bobni
Po sijajnem nastopu na Drugi godbi 2017 se v Ljubljano vrača enkratna turška pevka in umetnica Gaye Su Akyol. Koncert prihaja v pravem trenutku, saj je 26. oktobra izšel njen novi album Istikrarlı Hayal Hakikattir. Tudi ta bo izšel pri založbi Glitterbeat, ki je izdala že njen prejšnji album Hologram Ĭmparatorluğu (Hologramski imperij, 2016). Z njim se je uveljavila kot ena najbolj prodornih novih turških vokalistk in navdušujočih raziskovalk zvoka. Kot pevka/kantavtorica, producentka in konceptualna avdiovizualna umetnica prehaja med bogato zgodovinsko dediščino, ultrapovezano sedanjostjo in nepopisano prihodnostjo. Novi album, je nedvomno bolj neposreden in emocionalen kot prva dva ter odraža umetničin sloves po oblikovanju navdušujoče koncertne izkušnje.  Album Istikrarlı Hayal Hakikattir, ki bi ga lahko prevedli kot »konsistentna fantazija je realnost«, je ponotranjeno poetičen; prežet je s poosebljeno politiko in zareže v živo meso našega spornega, nerazložljivega bivanja. Ne da bi trenil z očesom. Nenehno sanjajoč. Brez predaje.
»Glas pevke Su Akyol je lahkoten, vendar eleganten, njene skladbe so izmenjaje nepopustljive, erotične, romantične in politično zaostrene. Novi zvok Carigrada.« The Observer
Klub CD, 15, 10* €

22. januarja ob 20. uri
Bert Dockx + Hamlet Exspress
dvojni koncert:
Bert Docxk, kitare, glas;
Hamlet Express: Andraž Polič, kitara, glas; Miha Petric, el. kitara; Gregor Cvetko, bas; Blaž Celarec, tolkala
Bert Dockx ponovno preseneča. Ta izvirni glasbenik briše prah z glasbene dediščine, ki jo imajo številni za nedotakljivo, a njegov avtorski poseg v nekatere najbolj znane skladbe Fleetwood Mac, Boba Dylana, Brucea Springsteena, Toma Waitsa in drugih je tako globok in kirurško precizen, da mu pušča popolno svobodo interpretacije. Poslušanje albuma Transit je »nevarno«, ker spreobrača navade poslušanja znanega in neštetokrat slišanega v novo zvočno izkušnjo. Trenutna zmedenost odplava v nekaj valovih z izjemno glasbeno predstavo, ki odstira vse ovire radovednosti. Vsakdo, ki je videl Berta Dockxa igrati z Dans Dans in/ali Flying Horsemen, si lahko zamišlja ozračje koncerta, ki ga pričara suveren umetnik. Stare navdušence in novo občinstvo čakajo impresionistični vokali, intenzivna prisotnost, ostro in navdihnjeno igranje kitare, prostor za improvizacijo, ekstatična vročina. Nič več in nič manj, kar obiskovalec lahko pričakuje od solo koncerta.
Zasedba Hamlet Express se po petnajstih letih delovanja in štirih izdanih albumih prvič predstavlja v sklopu Cankarjevih torkov. Priložnost je lepa in navdihujoče opojna, saj se bo na dan koncerta rodil album Opium Blue, kjer se v svoji izvirni akustični poetiki združujejo udarni toni električne kitare in uigrana ritemska sekcija, ki dajejo besedilom Andraža Poliča zvočne razsežnosti »fusion chansona«. Poetika, ki se giblje od ulične do visoke poezije, od tihe zamaknjenosti do »trdih prijemov« ter potuje v glasbeni izkušnji opojne strasti, melanholije in sile. K izzivalnosti in iskrivosti koncerta bodo prispevali gosti (igralci pojejo Hamlete), priznani igralci, z zimzelenimi songi skupine Hamlet Express.
Klub CD, 15, 10* €


29. januarja ob 20. uri
Bombyx Lori + Jimmy Barka Experience
Bombyx Lori: Alenja Pivko Kneževič, glas, matrica; Simon Penšek, bas
JBE: Borka & Bakto, gramofoni; Marjan Stanić, bobni in tolkala
Dvojni koncert:
Več kot le plesni koncertni večer bo s krajšim nastopom odprl novi artpop / triphop duo Bombyx Lori v premierni predstavitvi svojega albuma Little Gifts from the Universe. Zvezda večera pa bo Jimmy Barka Experience, ki po albumu Old News in mini albumu Stolen Boats v začetku leta 2019 pripravlja klasičen EP oziroma malo ploščo Three Piece Puzzle. JBE je projekt treh veteranov slovenske glasbene scene, s katerim se skušajo izogniti vsem pastem pričakovanj ustaljenih didžej/glasbenik sodelovanj in praks ter se tako odmikajo od dokaj linearne ideje inštrumentacije na didžejevsko podlago. Muziciranja se raje lotijo kot kombo, torej ustroj enakopravnih vlog in nalog. Nastane kolaž raznovrstne godbe od funka, brejkov, afra pa vse do balkanskih izrazov in rocka. EP Three Piece Puzzle je plod principa, ki ga trojec gnete, pili in izpopolnjuje vse od svojih začetkov. Je izid eksplicitno kolažnega pristopa k ustvarjanju, glasbeni kosi nastajajo z včasih grobim, drugič finim sestavljanjem koščkov, fragmentov ali semplov v divjo sestavljanko vrtoglave dinamike in nepredvidljivih ovinkov. Gradivo se skozi muziciranje, vaje in nastope neprestano spreminja, lika, razmetava in obrača, na novem EP vsaj deloma v smeri klasičnih »komadovskih«, kompaktnih struktur. Legokocke in puzzli niso samo za otroke!
Klub CD, 15, 10* €

5. februarja ob 20. uri
Drago Ivanuša »Dviganje glasu« + Leïla Martial »Baa Box«
dvojni koncert:
Dviganje glasu: Drago Ivanuša, klavir, skladbe; Anja Novak, glas; Tomaž Grom, kontrabas; Lola Močnik, vibrafon
Baa Box: Leïla Martial, glas, klaviature; Pierre Tareygeol, kitara, glas; Éric Perez, bobni, glas, sampler
Drago Ivanuša, eden najbolj cenjenih glasbenikov in skladateljev v Sloveniji, je pred dvema letoma presenetil strokovno in laično javnost s postavitvijo projekta Dviganje glasu, ki je zamišljen kot glasbeno-scenski umetniški dogodek, kjer trije glasbeniki in ena igralka iščejo notranji glas. Izvirna glasba in interpretacija z igralko, ki je hkrati pevka in inštrument, je presunljiva in gledalca/poslušalca zapeljuje, da se mu pridruži onkraj ustaljenih vzorcev percepcije in si ustvari samosvoj svet čustvenosti ob mogočnih zvočno-svetlobnih dražljajih z odra. Ko nastopajoči iščejo notranji glas, ta v različnih oblikah izbruhne na površje in se ponovno ponotranji v soočenju z odzivi občinstva. To bo zadnje Dviganje glasu v Sloveniji.
Pevka Leïla Martial je bila rojena opernemu pevcu in fagotiski v Franciji pred dobrimi tridesetimi leti. Dandanes je model nove francoske jazzovske scene, ki je vibrantna in polna iskrivosti. »Francoski dotik« se nenehno oplaja s tradicijo, a je tudi napolnjen z močno energijo improvizacije, zanesenega vokalizirnja in sodobne elektronske zvočnosti. Energetičen nastop, poln dinamike, obeta enega najboljših vokalno vodenih koncertov Cankarjevih torkov. Glasbeni sadež, ki sočno dozori tudi pozimi. 
Klub CD, 15, 10* €


12. februarja ob 20. uri
Ikue Mori
Pomegranate seeds: Solo avdiovizualni šov
Vsestranska glasbena umetnica Ikue Mori, ki jo med drugim slišimo na več kot petdesetih delih Johna Zorna in v skoraj vseh njegovih večjih zasedbah, se je preselila iz rojstnega Tokia v New York leta 1977. Začela je igrati s sodobnimi bobni in kmalu postala članica zasedbe DNA z Artom Lindsayem in Timom Wrightom. DNA je užival legendarni kultni status, hkrati pa ustvaril novo blagovno znamko radikalnih ritmov in disonantnih zvokov, ki so za vedno spremenili obraz rockovske glasbe. Sredi osemdesetih let je Ikue začela uporabljati elektronske bobne v neverjetnem kontekstu improvizirane glasbe. V devetdesetih je sodelovala s številnimi improvizatorji po ZDA, Evropi in Aziji, hkrati pa nadaljevala produciranje in snemanje svoje glasbe. Leta 2000 je Ikue začela uporabljati prenosni računalnik, da bi razširila svojo izraznost zvoka. Še dandanes velja za vizionarko, ki ji v minimalističnem slogu uspe oblikovati najbolj presenetljiva glasbena soočenja s koncertnim občinstvom. Avdiovizualno delo Pomegranate seeds (Semena granatnega jabolka) se navdihuje pri istoimenski zgodbi iz Tanglewoodskih povesti (Tanglewood Tales) Nathaniela Hawthorna. Na pravljičnem ozadju Ikue Mori povest s svojimi lutkami poustvarja v psihedeličnem okolju ter vizualije in glasbo podaja v realnem času.
Projekt v nastajanju Ikue nadgrajuje z razvijanjem zgodbe ob novih uprizoritvah.
The Stone in Ljubljana, kurator John Zorn
Klub CD, 12, 8* €


19. februarja ob 20. uri
Ljoba Jenče: O, lepa moja Vida
Ljoba Jenče, glas, gong; Jure Goručan, klavir; posebni gost: Boris Kovač, saksofon, flavta
Ljoba Jenče je ena najvidnejših negovalk slovenske ljudske glasbene zapuščine. Za svoj novi album, ki ga bo predstavila na koncertu, je tokrat k sodelovanju povabila sijajnega mladega pianista Jureta Goručana. Motivi pesmi, ki so živeli iz roda v rod tudi več stoletij, so ustvarjalca navdahnili v nov preplet glasbenih pokrajin, med katerimi imajo osrednje mesto globoka občutja usode žensk. Lepa Vida, kot je živela v ljudski pesmi, ni odšla prostovoljno, temveč jo je mornar z zvijačo ugrabil in odpeljal čez rdeče in zeleno morje. Izvirna glasba nastaja iz zakladnice umetne in ljudske glasbe kot živa improvizacija. Gost večera, cenjeni srbski skladatelj Boris Kovač, ki je obenem tudi glasbeni producent albuma, se glasbenikoma pridruži v nekaj pesmih.
»Ljoba Jenče predstavlja izjemen fenomen v slovenski kulturi. Ona raziskuje, oživlja in predstavlja predvsem aspekte, ki niso 'institucionalizirani in osrednji' v družbi, temveč ustno in glasbeno tradicijo uspešno prenavlja ter ji podaljšuje življenje. Posebno jo zanimajo mejna, celo zapostavljena področja, narečja ter nepričakovane povezave zunaj mej uradnega in priznanega. Kombinacija znanja in empatije daleč presega pedanterijo kot univerzalizacijo, ki uničuje avtentičnega duha ustnega izročila.« Svetlana Slapšak
Klub CD, 15, 10* €


5. marca 2019 ob 18. uri
Zvončki in trobentice, 5. enodnevni festival slovenske jazzovske ustvarjalnosti
Kombo – C: Francesco Ivone, trobenta, electronika; Anton Lorenzutti, el. kitara; Ajk Vremec, el. kitara; Tilen Kravos, el. kitara; Timi Vremec, el. kitara; Tomi Novak, bobni, tolkala; Robi Erzetič, bobni, tolkala; vodja in glasba: Zlatko Kaučič
Mladi Raziskovalci I.: Miha Gantar _ Subconscious Rituals: Miha Gantar, klavir; Luka Zabric, saksofon; Jan Lovšin, trobenta; Lenart De Bock, altovski saksofon; Urban Magušar, violončelo
Fiver: Lenart Rožman (SI), tenorski saksofon; Klara Lavriša (SI), altovski saksofon, flavta; Eric Chong (HKG), kitara; Yorgos Kitsis (GR), bas; Janez Sagadin (SI), bobni
Robert Jukič »Šlagerji, stiskavci, šutke«: Robert Jukič, bas; Tomaž Gajšt, trobenta; Boštjan Simon, saksfon; Kristijan Krajnčan, bobni
Tori Tango: Jure Tori (SI), harmonika, klavir; Kurt Bauer (A), violina; Matjaž Stošić (SI), kitara, glas; Ewald Oberleitner (A), kontrabas; posebna gostja: Gabriela Alarcorn (ARG), glas
Že peta izdaja nove slovenske jazzovske ustvarjalnosti bo predstavila celo paleto mladih slovenskih glasbenikov, ki so se izurili skozi različne delavnice ob odličnih mentorjih ali pa študiju v tujini. Številni od njih so bili del Abecede, ki smo jo pod mentorstvom Dréja Hočevarja predstavili na Jazz festivalu Ljubljana 2018. Festival bo prvič v programih Cankarjevega doma predstavil zasedbi Mihe Gantarja in Klare Lavriša, nove različice Komba Zlatka Kaučiča ter nova projekta uveljavljenih mačkov, kot sta Robert Jukič in Jure Tori.
Klub CD, 12, 8* €


12. marca ob 20. uri
JUNEsHELEN & Alja Petric: Zvočne krajine – Spevi & Arije + Joshua Abrams & Natural Information Society
dvojni koncert:
Zvočne krajine – Spevi & Arije: JUNEsHELEN, glas, sampler, klaviature; Alja Petric, glas, gongi, tolkala
Natural Information Society: Joshua Abrams, gimbri, kontrabas; Lisa Alvarado, harmonij, gong; Jason Stein, basovski klarinet; Mikel Avery, tolkala
Umetniški projekt JUNEsHELEN in Alje Petric je v svojevrstnosti gotovo ena najbolj zanimivih glasbeno zasnovanih idej in izvedb v Sloveniji v zadnjem času in predstavlja redko izkušnjo sprejemanja žive glasbe, ki ima v času, ko oblika prevladuje nad vsebino, izjemen kulturni potencial. Projekt Zvočne krajine – Spevi & Arije se je začel decembra 2017, ko je JUNEsHELEN osnovala album Spevi in Arije, ki sloni na raziskovanju intuitivnega sveta s simbiozo dronovskih, orkestralnih melodij, harmoničnosti in intuitivnega petja v namišljenem jeziku. Ob viziji o skupnem sodelovanju in širjenju projekta z vokalistko Aljo Petric je nastal glasbeni tandem pod skupnim imenom Zvočne krajine – Spevi & Arije. Kompozicije z albuma so se spojile s subtilnim zvočnim svetom, skozi frekvence starodavnih akustičnih glasbil, ki ustvarijo meditativne glasbene ambiente.
Eden najbolj posebnih glasbenikov na čikaški glasbeni sceni se vrača z novim dvojnim albumom kot nadaljevanjem izjemno uspešnega albuma Simultonality, ki sta ga The Wire in Pitchfork označila kot enega najboljših albumov leta 2015. Jedro glasbe NIS sta kontinuiteta in ponavljanje v čudoviti inštrumentalni kombinaciji, ki širi polja glasbenih pejsažev v obzorja neskončnosti. Meditativnost, ki jo lahko v določenem trenutku in okolju presežejo le kakšni The Necks, pri NIS ne ovinkari, ampak obiskovalce že na začetku prikuje na stol, ki ne potrebuje varnostnega pasu.
To bo glasbeni večer, na katerem bodo duše sanjale resničnost.
Klub CD, 12, 8* €


19. marca ob 20. uri
Uri Caine, solo klavir
Program: The Book of Angels
Uri Caine (pri nas ga poznamo že od Bachovih Goldbergovih variacij, ki jih je predstavil v Gallusovi dvorani in izjemnega dua z bobnarjem Hanom Benninkom) je glasbenik presenetljive virtuoznosti in vsestranskosti. Med drugim je napisal dvajset orkestrskih del in petnajst za komorne sestave. Ker izhaja z legendarne scene Philly Jazz, je njegovo igranje enciklopedija stilov od Arta Tatuma do Billa Evansa in naprej. Z delom Moloch interpretira melodije iz Zornove Knjige angelov v osupljivem izletu za solo klavir. Virtuozna in duševna, je ta količina gradiva iz Masada Book Two absolutna turneja sile. Petnajst glasbenih miniatur enega največjih svetovnih virtuozov na klavirju.
The Stone in Ljubljana, kurator John Zorn
Klub CD, 12, 8* €


26. marca ob 20. uri
Victoria Hanna
Victoria, glas; Gershon, ud, pihala
Rojena v ultraortodoksni religiozni družini v Jeruzalemu, je Victoria Hanna preživela otroštvo brez stika z zunanjim svetom.  V zadnjem desetletju je ena najopaznejših glasbenih osebnosti v Izraelu, izbrana pa je bila tudi med petdeset najbolj vplivnih žensk Izeaela v letu 2015. Njeno navdihnjeno delo prikazuje stalno eksperimentiranje z vokalno konceptualnimi mejami jezika in kulture. Ta vokalna umetnica ustvarja edinstveno predstavo svetih hebrejskih besedil, molitev v klasičnem in popolnoma sodobnem kontekstu, dodaja in združuje gledališče, glasbo, govorjeno besedo.
»Victoria Hanna je obdarjena z glasom, ki zahteva popolno pozornost in prevzeto občinstvo pusti odprtih ust.« Time Out New York
Koncert je del programa 22. Pripovedovalskega festivala
Klub CD, 15, 10*

2. aprila ob 20. uri
Mart + The Frictions
dvojni koncert:
Mart: Ram Cunta, kitara; Jani Peljhan, bas; Rok Velikonja, klavir; Nejc Franca, tolkala, bobni; Igor Vuk, zvok
The Frictions: Chris Eckman, glas, el. kitara; Bernard Kogovšek, el. kitara; Tomi Popit, bas; Luka Šalehar, bobni
Mart je glasbena skupina iz Vipavske doline, ki deluje že ducat let. Skupina skozi glasbo orisuje trenutke doživljanja, počutja in razmišljanja, ki so zajeti skozi improvizacijo med glasbenimi druženji ter kjer je močna ritemska sekcija je dobra podlaga za barvanje s kitarskimi in klavirskimi melodijami.
The Frictions je ameriško slovenski rock & roll kombo, ki je nastal leta 2006. Igra rock glasbo, destilirano do osnovnega bistva. Brez umetnih dodatkov, brez neželenih preusmeritev. Glasba je ustvarjena iz preproste vere, da so hrupne, hipnotične pesmi, ki jih igrajo štiri osebe v prostoru, več kot dovolj. Ob sledenju lastni glasbeni poti zvok sestava The Frictions odzvanja rockerske ikone preteklosti, kot so Television, Neil Young & Crazy Horse in The Dream Syndicate. Glasba za pijane noči in opuščene avtoceste. Torch, bendov drugi, v živo posneti album, bo izšel marca 2019. Vizija The Frictions z neponarejeno iskrenostjo sedaj vključuje postpankovsko tkivo (ki prikliče bend Wire) in nekaj abstraktnih inštrumentalnih skladb. Veliko je drugačnega in veliko znanega.
Klub CD, 12, 8* €


9. aprila ob 20. uri
Mario Batković + Damir Avdić
dvojni koncert:
Mario Batković, harmonika; Damir Avdić, glas, kitara
Glasbeni večer dveh migrantov, rojenih v Bosni. Prvi je izjemen harmonikar, performer, učitelj glasbe v Švici, drugi markanten avtor besedil, glasbe za gledališče ter oster in neposreden performer, ki zaznamuje umetniško sceno v Ljubljani. Oba vodi želja po raziskovanju in izražanju in preseganju ustaljenih form ter različnih fizičnih, družbenih, kulturnih in političnih meja.

Batkovičev solistični prvenec je bil deležen navdušenih kritiških pohval, revija Rolling Stone pa ga je uvrstila med prvih deset avantgardnih albumov leta 2017. Redno gostuje in nastopa na festivalih, kot so Bushfire (Južna Afrika), Supersonic (VB), Le Guess Who (Nizozemska) in Montreux Jazz festival. Pri založbi Invada pripravlja nov EP v sodelovanju z angleškim elektronskim glasbenikom Jamesom Holdnom in Clivom Deamerjem, bobnarjem pri bendih Radiohead in Portishead. Izdajo načrtuje v letu 2019, pri Invada Records pa bo sledil tudi naslednji album polne dolžine. Predaja se raziskovanju vseh zvočnih možnosti harmonike, brez uporabe efektov ali zankanja, v vzajemnem simbiotičnem razmerju med človekom in glasbilom. Izzivalno, hipnotično in veličastno; Damir Avdić je avtor petih romanov, od leta 2004 pa je izdal tudi sedem albumov, zadnji – Amerika, je izšel leta 2017. Je tudi avtor petih romanov. »Amerika ni zgolj še ena plošča kantavtorja, ki želi z nenavadnimi verzi in silovitimi kitarskimi rifi opozoriti nase, temveč je plošča, s katero ostro kritizira položaj, v katerem se je znašla sodobna družba, kritizira Ameriko in njene satelite, med katere sodimo tudi vsi mi, ki smo pod pretvezo pravičnosti, politične korektnosti in drugih novodobnih, predvsem kapitalističnih pogruntavščin – preprosto pozabili na ljubezen in spoštovanje.« To bo njegov prvi koncert v Cankarjevem domu.
Večer, ko bo od glasbenih zvrsti ostala samo glasba sama.
Klub CD, 12, 8* €

16. aprila ob 20. uri
Sofía Rei & JC Maillard
Sofía Rei: glas; JC Maillard, basovski saz
Program: The Book Beriah
Nagrajeno vokalistko, tekstopisko in producentko Sofío Rei (v Cankarjevih torkih se je že predstavila z vokalnim kvartetom Mycale) štejemo za eno najbolj strastnih in inventivnih glasov na trenutni glasbeni sceni v New Yorku. Njena glasba raziskuje povezave med različnimi tradicijami južnoameriške folklore, jazza, flamenka in elektronskih zvokov. Prvotno iz Buenos Airesa, Sofía povezuje različne vplive, polne ritmične kompleksnosti in melodične čistosti. V edinstvenem projektu za glas in basovski saz dolgoletna sodelavca Sofía Rei in JC Maillard ponujata izjemno intimno in samoopazovalno raziskavo priznanega izvornega gradiva. Z besedilom Reijeve in dogovori obeh glasbenikov pesmi raziskujejo različne teme, od ljubezni do samote, do duhov Fride Kahlo in otroštva pod diktaturo v Argentini.
The Stone in Ljubljana, kurator John Zorn
Klub CD, 12, 8* €

23. aprila ob 20. uri
The New Standard Trio feat. Jami Saft, Steve Swallow & Bobby Previte
Jamie Saft, klavir; Steve Swallow, bas; Bobby Previte, bobni
Za konec pomladne serije torkov še skok v tradicionalne vode. Trije mojstri, zvezdniki jazza, so se sestali pred nekaj leti, da bi sodobne skladbe predstavili na podlagi starejših jazzovskih form in to jim je presneto dobro uspelo. Jamie Saft je bil dolgoletni sodelavec Johna Zorna (Electric Masada, The Dreamers ...), svetovno prepoznavnost pa si je pridobil s priredbami Boba Dylana. Steve Swallow je svojčas igral že z Milesom Davisom, v zadnjih desetletjih pa ga poznamo predvsem kot sodelavca svoje življenjske sopotnice, izjemne pianistke Carle Bley. Bobby Previte že od osemdesetih let navdušuje z odličnimi avtorskimi projekti.
Tri generacije, združene v eni glasbi. Jazz, ki se ga tudi v klubu posluša, kot iz domačega fotelja. Jazz za zelo dober kozarec vina.
Klub CD, 15, 10* €The Stone in Ljubljana & Cankarjevi torki jesen 2019
kurator John Zorn

1. oktobra 2019
Wendy Eisenberg Trio
Wendy Eisenberg, kitara; Trevor Dunn, bas; Ches Smith, bobni
Wendy Eisenberg je po Mary Halvorson novo veliko kitarsko ime na newyorški jazzy sceni. To bo njena prva turneja po Evropi, in to v družbi sijajne ritemske sekcije.
Klub CD, 12, 8* €

10. decembra 2019
Nicole Mitchell & Cory Smythe
Nicole Mitchell, flavta; Cory Smythe, klavir
Premierni nastop legendarne čikaške glasbenice v Ljubljani v duetu z novim pianističnim zvezdnikom, ki je leta 2017 prejel gremija za najboljši nastop manjše zasedbe.
Klub CD, 12, 8* €

5. novembra 2019
Independent Touring Network predstavlja:
Miles Okazaki
Miles Okazaki, kitara
Odličen newyorški kitarist bo izvedel program skladb iz repertoarja pianista Theloniousa Monka. Okazaki je pred kratkim izdal album s celotnim Monkovim repertoarjem na kitari in se dobesedno izstrelil med vodilne svetovne jazzovske kitariste.
Klub CD, 12, 8* €

20% popust pri nakupu kompleta vstopnic za vse koncerte The Stone Series

* cene s popustom za mlajše od 25 in starejše od 65 let ter upokojence
Popusti se ne seštevajo.
 

Nov komentar
Opomba: Vsa polja so obvezna. E-naslov ne bo objavljen.
©2019 Ventilator besed. XHTML CSS ©2008 Spletična.
Ventilator Besed

Ustvari svojo značko