Dogodkovnik

  • cd4_3

Baptiste-Florian Marle-Ouvrard, orgle v Cankarjevem domu

Ventilator besed | 9.2.2019 | Komentarji 0


4. SREBRNI
Prostranstva improvizacije

Baptiste-Florian Marle-Ouvrard, orgle

Torek, 12. februarja 2019, ob 19.30 

 

Program:
Johann S. Bach, Preludij in fuga v e-molu, BWV 548
Jehan Alain, Trije plesi za orgle
Igor Stravinski, Ognjeni ptič, odlomki iz suite (Peklenski ples, Uspavanka, Finale)
Improvizacije

Francoski organist mlajše generacije Baptiste-Florian Marle-Ouvrard se uvršča v sam vrh svetovne orgelske poustvarjalnosti. Večkratni nagrajenec prestižnih mednarodnih tekmovanj v improvizaciji danes deluje kot organist znamenite gotske cerkve svetega Evstahija v Parizu (z največjimi orglami v Franciji) in se posveča pedagoškemu delu. Obenem intenzivno koncertira po Evropi, ZDA in drugod po svetu, preizkuša pa se tudi kot skladatelj. Redno sodeluje s francoskimi kinematografi, saj mu je spremljanje nemih filmov z orglami v posebno zadovoljstvo.

Glasbenik obvladuje raznovrsten in širok repertoar, ki sega od orgelske klasike različnih slogovnih obdobij do transkripcij simfoničnih del, veliko pozornosti pa namenja umetnosti improvizacije, znotraj katere dokazuje svojo virtuoznost. Orgle drzno druži tudi z drugimi oblikami umetniškega izraza, kot so ples, elektronska glasba, grafika.

Baptiste-Florian Marle-Ouvrard je organist edinstvenega sloga s prirojenim mojstrstvom improvizacije. Občinstvo in strokovno javnost navdušuje z vedno novimi idejami, ki premikajo ustaljene okvire interpretacij.

www.bfmo.fr

Gallusova dvorana, 19, 17, 15, 12, 10* EUR
*za mlajše od 25, starejše od 65 let in upokojence

Nov komentar
Opomba: Vsa polja so obvezna. E-naslov ne bo objavljen.
©2019 Ventilator besed. XHTML CSS ©2008 Spletična.
Ventilator Besed

Ustvari svojo značko