Dogodkovnik

 • img_8808
  Foto Janez Platiše
 • img_8822
  Foto Janez Platiše
 • img_8870
  Foto Janez Platiše
 • img_8874
  Foto Janez Platiše

Slikar Janez Šinkovec razstavlja v medicinskem centru Iatros

21.1.2010 | Komentarji 0

V medicinskem centru IATROS v Ljubljani razstavlja ljubiteljski slikar Janez Šinkovec, ki drugače opravlja delo višjega državnega tožilca-svetnika. S slikarstvom se ukvarja 'za svojo dušo' in ne zato, da bi se afirmiral kot slikar. Na otvoritvi je slikar eno slikarsko delo podaril društvu Beli obroč. Sliko je prevzela predstavnica Belega obroča, Vlasta Nussdorfer.

Janez Šinkovec je Ljubljančan. Z risanjem in slikanjem se je pričel ukvarjati na začetku gimnazije. V začetku je uporabljal svinčnik in risal karikature. Kasneje pa je pričel preizkušati tudi druge tehnike. Sedaj je njegova najbolj priljubljena tehnika nanašanje oljnih barv z lopatico.

Dušan Koman, kustus SAZU, je zapisal, da imajo njegove slike jasno izpoved, ki toplo nagovorijo gledalca. Iz njih vejeta optimizem in veselje do življenja. Motivi so raznoliki, od tihožitij, portretov in aktov. Najraje pa se posveča krajini, pa naj si bo to ruralna (kmetijska) ali upodobitev nedotaknjene narave. Zanj je značilno, da je v mladosti slikal realistično, kasneje pa je svojo ustvarjalno pot nadaljeval kot impresionistično občuten avtor.

Na otvoritvi razstave so v kulturnem sporedu sodelovali: Marina Horak, znamenita pianistka in glasbena pedagoginja, Bernard Brizani, študent akademije za glasbo, in igralka Ivanka Mežanova.

 

http://www.youtube.com/watch?v=hfwPyfBDunA

Nov komentar
Opomba: Vsa polja so obvezna. E-naslov ne bo objavljen.
©2018 Ventilator besed. XHTML CSS ©2008 Spletična.
Ventilator Besed

Ustvari svojo značko