Dogodkovnik

  • itn

Festival angažiranega pisanja Itn.

Ventilator besed | 16.3.2019 | Komentarji 0


Pozdravljeni,

na Vodnikovi domačiji v Ljubljani letos že tretje leto organiziramo Festival angažiranega pisanja Itn., ki ga nekateri med vami že dobro poznate in ga namenjamo mladim. Itn. je preplet pogovorov, predavanj, umetniških dogodkov in delavnic, povezanih z literaturo. Na festivalu se bo ob treh tematskih sklopih (ženske pisave, svoboda, poezija/svet) v treh festivalskih dneh odvilo trinajst dogodkov.

Programski odbor letos sestavlja tudi 10 dijakov in dijakinj z različnih ljubljanskih srednjih šol, ki v različnih vlogah sodelujejo tudi pri organizaciji in izvedbi dogodkov. Itn. namreč motivira za branje in razmišljanje, izbira knjige in avtorje, ki jim ni vseeno, kam gre svet in mi z njim, avtorje, ki se ne zadovoljijo s površnimi vsebinami, ki imajo kaj sporočiti in to sporočajo tako, da nas navdihujejo. Festival vzpostavlja prostor razprav in izražanja mnenj, kjer imajo ob povabljenih avtorjih in izhodiščnih temah glavno besedo mladi in njihova ustvarjalnost.

Letos bo festival potekal prvi vikend v aprilu, med 5. in 7. aprilom.

Želimo si, da bi dosegel kar najširšo možno občinstvo mladih, ki jih ne zanimata le umetnost in literatura, ampak svet in družba, ki so aktivni in radovedni in/ali ki bi se želeli družiti s sebi podobnimi vrstniki. Pri tem pa potrebujemo vašo neprecenljivo podporo in pomoč. Skupaj z dijaki in dijakinjami pripravljamo tudi festivalski časopis, ki ga želimo razdeliti na čim več srednjih šolah.

Zato vas vabimo na literarni zajtrk, ki bo potekal 18. marca ob 10.00 na Vodnikovi domačiji Šiška. Na njem vam bodo predstavili program festivala in možnosti sodelovanja.

Prosila bi, da svojo prisotnost potrdite z odgovorom na e-mail naslov: nika.kovac.8m@gmail.com.

Več informacij najdete na www.itn-fest.si, mnogo bolj izčrpno in bolj živo pa na https://www.facebook.com/intakonaprej.

Upam, da se srečamo!

Nov komentar
Opomba: Vsa polja so obvezna. E-naslov ne bo objavljen.
©2019 Ventilator besed. XHTML CSS ©2008 Spletična.
Ventilator Besed

Ustvari svojo značko