Dogodkovnik

  • nardona-galerija-5_1

Narodni muzej Slovenije - napovednik

Ventilator besed | 30.3.2019 | Komentarji 0

Razstave
Vodeni ogled
DRAGOCENOSTI Narodnega muzeja Slovenije
Nedelja, 31. marca 2019, ob 11. uri, Narodni muzej Slovenije
Na vodenem ogledu bomo spoznali najpomembnejše predmete na stalnih arheoloških razstavah v Narodnem muzeju Slovenije.
Vstopnina po ceniku, za vodstvo ni doplačila.

***

Razstave
Torek, 2. aprila 2019, ob 18. uri, Narodni muzej Slovenije – Metelkova
Predavanje iz cikla »Prvi torek v mesecu«
Eva Menart, NARAVOSLOVNE RAZISKAVE V NARODNEM MUZEJU SLOVENIJE
Z izsledki naravoslovnih raziskav si v Narodnem muzeju Slovenije že več deset let pomagamo tako konservatorji-restavratorji kot kustosi, saj oboje zanima materialna sestava muzejskih predmetov in njihove lastnosti. Ti podatki so ključni za uspešno konserviranje-restavriranje predmetov in zagotavljanje primernih pogojev hrambe. Izrednega pomena je razvoj neporušnih analiznih metod, s katerimi lahko raziskujemo muzealije, ne da bi jih pri tem poškodovali. Predavateljica bo predstavila najpomembnejše metode, ki se uporabljajo za raziskovanje različnih tipov predmetov iz različnih materialov.
Dr. Eva Menart je diplomirala na Fakulteti za kemijo in kemijsko tehnologijo UL. Študij je nadaljevala na University College London v Angliji, kjer je doktorirala iz dediščinske znanosti. Po doktoratu se je zaposlila na Kemijskem inštitutu v Ljubljani, danes pa je zaposlena na Oddelku za konserviranje in restavriranje Narodnega muzeja Slovenije.
Brezplačno.

***

Razstave
SKUPNA VSTOPNICA – MUZEJSKA PLOŠČAD METELKOVA
Posebna ponudba do 18. maja 2019, Muzejska ploščad Metelkova
Oglejte si 3 muzeje in predstavo v Kinoteki za ceno ene vstopnice! Obiskovalec, ki kupi vstopnico v enem izmed treh muzejev na ploščadi Metelkova (Narodni muzej Slovenije – Metelkova, Muzej sodobne umetnosti Metelkova, Slovenski etnografski muzej) ali vstopnico za predstavo v Kinoteki na Miklošičevi 28, ima prost vstop v ostale muzejske ustanove na ploščadi na dan nakupa vstopnice. Vabljeni k obisku!

Nov komentar
Opomba: Vsa polja so obvezna. E-naslov ne bo objavljen.
©2019 Ventilator besed. XHTML CSS ©2008 Spletična.
Ventilator Besed

Ustvari svojo značko