Dogodkovnik

  • mglc_47_3

Robert Simonišek: Po sledeh Cirila Metoda Kocha

Ventilator besed | 17.4.2019 | Komentarji 0

Robert Simonišek:
Po sledeh Cirila Metoda Kocha

četrtek, 18. april, ob 17. uri, Švicarija
vstopnina: 2 eur


Tematsko vodstvo Po sledeh Cirila Metoda Kocha je del celoletnega programa Švicarije, ki se v slogu mota skupnost, umetnost in narava v letu 2019 osredotoča na analizo stanja neodvisnega novinarstva ter na vprašanje pravice javnosti do obveščenosti.

Zapuščino arhitekta Cirila Metoda Kocha (1867–1925) ter specifično mesto Hotela Tivoli (Švicarije) v njegovem opusu bo predstavil umetnostni zgodovinar in pisec Robert Simonišek.

Arhitekt Ciril Metod Koch je po ljubljanskem potresu leta 1895 ustvaril načrte za več ikoničnih stavb v mestu, med drugim Hotel Tivoli oziroma Švicarijo, ki pa v mnogočem odstopa od preostalih zgradb tega izjemno dejavnega arhitekta. Švicarija je bila zgrajena v »alpskem in narodnem slogu« leta 1909, kasneje pa se v Ljubljani ni zgradila nobena sorodna stavba, zato ostaja arhitekturni osamelec. Robert Simonišek bo ob vodstvu ovrednotil in analiziral arhitektov eklekticistični slog v perspektivi tedanjega časa in prostora.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Dodatne informacije:
Karla Železnik, Odnosi z javnostmi, 01/241 38 09, karla.zeleznik@mglc-lj.si

S podporo: Mestna občina Ljubljana
 

Nov komentar




Opomba: Vsa polja so obvezna. E-naslov ne bo objavljen.
©2019 Ventilator besed. XHTML CSS ©2008 Spletična.
Ventilator Besed

Ustvari svojo značko