Dogodkovnik

  • nms_117

Narodni muzej Slovenije - napovednik

Ventilator besed | 23.5.2019 | Komentarji 0

Razstave

Vodeni ogled razstave ŽELEZNODOBNE ZGODBE S STIČIŠČA SVETOV
Četrtek, 23. maja 2019, ob 15. uri, Narodni muzej Slovenije (Muzejska 1)
Z imenitnim arheološkim gradivom iz naših krajev so na razstavi prikazane okoliščine, ob katerih so se najznačilnejši pojavi železne dobe – od metalurških tehnologij, umetnostne figuralike do avtohtonih začetkov denarnega gospodarstva in razvoja lokalnih pisav – uveljavili ter samostojno razvili na ozemlju Slovenije. Ob razstavi bomo skušali ugotoviti, kje je mesto in kakšna je vloga keltske latenske kulture znotraj dolgega prvega predkrščanskega tisočletja. Vodi dr. Boštjan Laharnar, kustos za prazgodovino v Narodnem muzeju Slovenije.


Vodeni ogled razstave poteka ob sejmu akademske knjige Liber.ac.

Brezplačno.

 

***

 

Dogodki

Predavanje: dr. Boštjan Laharnar, PO SLEDEH KELTOV NA SLOVENSKEM
Četrtek, 23. maja 2019, ob 19. uri, Foersterjev vrt za Filozofsko fakulteto Univerze v Ljubljani
Kelti so predstavljali (in še vedno predstavljajo) močno identitetno tkivo v nacionalnih zgodovinah nekaterih evropskih narodov. Toda kaj v resnici sploh vemo o staroveških, poznoprazgodovinskih Keltih in kaj o njih pove arheologija? Na predavanju dr. Boštjana Laharnarja, kustosa za prazgodovino v Narodnem muzeju Slovenije, se bomo podali po njihovih sledeh na Slovenskem in kmalu ugotovili, da je več vprašanj kot odgovorov, še več pa zakoreninjenih zablod.

Predavanje je brezplačno in poteka v okviru sejma akademske knjige Liber.ac v parku Foersterjev vrt za Filozofsko fakulteto Univerze v Ljubljani.

Nov komentar
Opomba: Vsa polja so obvezna. E-naslov ne bo objavljen.
©2019 Ventilator besed. XHTML CSS ©2008 Spletična.
Ventilator Besed

Ustvari svojo značko