Dogodkovnik

  • benka_pulko_0
    Benka Pulko

Ustvarjanje v plazovih – 2010, leto fotografskih razstav Benke Pulko

Nadja Seražin | 2.3.2010 | Komentarji 0

Vsestranski ustvarjalki, ki poleg fotografske opreme po rokah spretno suče tudi pisateljsko pero in se zelo predano ukvarja s humanitarnim delom ter drugimi številnimi projekti, bo letošnje leto prineslo bolj malo počitka. Do konca leta jo čaka realizacija 16 samostojnih razstav njenih fotografij po Sloveniji in Evropi.

Ciklusi Obrazi sveta, Črno-bela mavrica in Črno-bela mavrica; miniature, Nakupujem, torej sem ter Knjige smo mi vsi se bodo istočaso sprehajale od galerije do galerije ter delile svoje razsežnosti z obiskovalci. Lokacije postavitev in datumi ekspozicij so navedeni na spletni strani www.BenkaPulko.com .

Avtorica ne izstopa le iz povprečja razstavne dinamičnosti, pač pa je »svojehodka« tudi po nadvse preciznih reprodukcijah svojih del. Zahtevna in dosledna je tako pri izbiri predstavitvenih medijev, tehnik kot velikosti eksponatov ter samih izvedbah. Znana je kot umetnica, ki brezkompromisno nadzira vse korake realizacije predstavitev svojih del, ki govorijo v univerzalnem jeziku estetike ter so hkrati tudi vredno dokumentarno gradivo.

Obsežni umetniški projekti pa – kot, da ne bi bili še dovolj veliki – pri njej skoraj vedno dobijo še dodatni, humanitarni pomen. Dela se velikokrat prodajajo, s sredstvi pa se podpira šolanje tibetanskih sirot v izgnanstvu, kupuje računalnike za odročne slovenske šole in podobno. Ko pridejo njena razpotja v vaše mesto, pa si le vzamite čas, da jih podoživite in obiščete daljnje kraje kar na domačem pragu.

Nov komentar
Opomba: Vsa polja so obvezna. E-naslov ne bo objavljen.
©2019 Ventilator besed. XHTML CSS ©2008 Spletična.
Ventilator Besed

Ustvari svojo značko