Dogodkovnik

  • smu_1
  • smu_2

Mladi talenti zasijali na dobrodelnem koncertu

Dr. Daniela Brečko | 3.3.2010 | Komentarji 0

Dr. Daniela Brečko: Inovativna družba potrebuje potrebuje posameznike, ki hočejo živeti svoje potenciale.

 

Mesec kulture se je v petek, 26. februarja, zaključil z dobrodelnim koncertom 4. Stičišče mlade umetnosti, ki so ga v Slovenski filharmoniji organizirali Agencija Gallus J. Carniolus, Ustanova Gallus, Planet GV in Vivo Catering. Namen prireditve, ki jo je Planet GV organiziral že četrtič zapovrstjo, je omogočiti mladim talentom, da postanejo vidni in delijo svoje talente z drugimi.

Stičišče mlade umetnosti ima vse več privržencev. To je dokazala tudi polna dvorana Slovenske filharmonije, ki je z bučnim aplavzom pozdravila nastop mlade pianistke Anje German.Slednja je ob spremljavi orkestra Slovenske filharmonije in pod taktirko maestra Lorisa Voltolinija izvedla glasbeni mojstrovini Wolfganga Amadeusa Mozarta (Simfonija št. 41, »Jupiter«) in Frédérica Chopina (Koncert za klavir in orkester št. 1 v e-molu, op. 11).

Celotna prireditev je bila zasnovana v duhu odkrivanja raznolikih talentov. Tako so organizatorji na inovativen način predstavil ogrlico Modra Simfonija, avtorice Nataše Tesner, ki jo je obiskovalcem na ogled postavila Zlatoroginja, lik Magičnega gledališča Serpentes.


4. Stičišče mlade umetnosti je v bilo zasnovano v slogu iskanja naših talentov in globljih potencialov, kar je v uvodnem govoru napovedala tudi dr. Daniela Brečko, direktorica podjetja Planet GV. »Živeti polno pomeni živeti in izražati svoje potenciale. Prav vsi jih lahko odkrijemo v globinah naše zavesti in podzavesti. Inovativna družba, kakršna želi in mora postati Slovenija, potrebuje posameznike, ki zmorejo in hočejo živeti svoje potenciale,« je zbrane nagovorila Brečkova.

Več o koncertu 4. Stičišče mlade umetnosti si oglejte na http://www.planetgv.si/?showcontent=35


Nov komentar
Opomba: Vsa polja so obvezna. E-naslov ne bo objavljen.
©2019 Ventilator besed. XHTML CSS ©2008 Spletična.
Ventilator Besed

Ustvari svojo značko