Dogodkovnik

  • familylab

Familylabov novičnik

Familylab | 3.3.2010 | Komentarji 0

 Termini seminarjev za starše

 

Pozor - ne prezrite novega modula za bodoče starše: Od para do družine!

4. 3. 10 - Kaži otroku pot - o starševskem vodstvu (Kranj)

9. 3. 10 - Od para do družine (Kamnik)

10. 3. 10 - Od para do družine (Radovljica)

23. 3. 10 - Kaži otroku pot - o starševsem vodstvu (Trzin)

 

NOVA MOŽNOST ZA SAMOORGANIZIRANE SKUPINE STARŠEV (od 8-10 ljudi):

Izberite termin in tematiko pa lastni izbiri in pišite na info@familylab.si - pridemo na dom!

Prispevek na starša: 20 €, na par: 35 €

ZA PODROBNE INFORMACIJE O LOKACIJAH, TERMINIH, VSTOPNINI IN PRIJAVAH OBIŠČI: www.familylab.si

 

 

Novost: popoldanski combo za vso družino!

Jezikovne delavnice za otroke + debatni klub za starše

Ventilator besed in Familylab Slovenija vabita na "kombinirana" popoldanska srečanja, namenjena staršem in otrokom.

Medtem ko bodo otroci plavali v igrivi jezikovni kopeli enega od tujih jezikov, ki jih poučujejo Ventilatorjeve pedagoginje, bodo lahko starši v Familylabovem vodenem debatnem klubu iskali odgovore na svoja vzgojna (in sorodna) vprašanja, dileme in težave ...

 

 

Kolumna Jesperja Juula
Jutranja jeza

Mati piše: "Imava dva otroka, stara sta pet let in leto in pol. Skrbi me, da se včasih tako razjezim na starejšo hčerko, da jo najprej trdo primem, potem pa nenadoma odrinem. Enkrat sem ji celo prisolila zaušnico. To se običajno zgodi, ko se nam zjutraj mudi v vrtec in/ali službo.

Dolgo je že, odkar sem zadnjikrat prestopila mejo. Pred nekaj dnevi pa se mi je spet zgodilo. Mudilo se nam je in petletnici sem rekla, da moramo v vrtec najprej peljati mlajšega bratca (običajno delamo obratno). Njen odziv je bil, da to ni pravično in da hoče ona iti prva. Odgovorila sem ji, da bo to šlo samo, če gre v vrtec sama. Malo je pomislila, potem pa rekla, da hoče, da grem z njo. Postala sem zelo nezadovoljna in živčna. Oba otroka sta jokala vso pot do avtomobila in vzdušje je bilo prav klavrno.

Nato je starejša hčerka sedla v avto in ga zaklenila, da ji nisem mogla zapeti varnostnega pasu. Nisem skrivala jeze. Prosila sem jo, naj takoj odpre vrata. Čez nekaj časa jih je in tudi ona je bila jezna. Nenadoma je stegnila roko proti mojemu obrazu, tako da me je s prstom zadela v oko. Bolelo me je. Zgubila sem živce in jo udarila. Mislim, da je nisem zelo močno, ampak njen siloviti jok mi je povedal, da sem pošteno prestopila mejo. Žal mi je in obupana sem nad tem, da sem jo sposobna udariti. ..."

 

 

Familylab svetuje
Nasveti za starše na Lumpijevi spletni strani

Obiščite Lumpijevo svetovalnico za starše, kjer med drugimi svetujejo tudi Familylabove voditeljice seminarjev. O preveč stimuliranih otrocih piše Simona Iglič, tokratna tema meseca izpod peresa Jesperja Juula pa je Nesoglasja in različnost v vzgoji.

Ne pozabite na ugodnosti za člane Lumpi kluba: člani Lumpi kluba imajo 17-odstotni popust za udeležbo na Familylabovih seminarjih.

 

 

Familylabove vodje seminarjev pišejo ...

"Mi smo noseči!"
Piše: Aleksandra Pinterič

Vse bolj razsaja trend sodobnega »ljubkovalnega« pogovarjanja z otroki in okolico v tretji osebi množine ali ednine. Pred časom se je ta »ljubkovalnost« vezala predvsem na gremo amat, papat, ajčkat ipd. Začne pa se z »mi smo noseči«

Nov komentar
Opomba: Vsa polja so obvezna. E-naslov ne bo objavljen.
©2019 Ventilator besed. XHTML CSS ©2008 Spletična.
Ventilator Besed

Ustvari svojo značko