Dogodkovnik

 • img_2000
  Foto Janez Platiše
  18. Nova pomlad življenja
 • img_2004
  Foto Janez Platiše
  18. Nova pomlad življenja
 • img_2164
  Foto Janez Platiše
  18. Nova pomlad življenja

18. Nova pomlad življenja

18.3.2010 | Komentarji 0

13.03.2010

V Cankarjevemu domu je letos potekala že 18. Nova pomlad življenja, vseslovensko srečanje žensk, ki so zbolela za rakom dojke in se ga udeležijo ženske iz vse Slovenije. Poteka na prvo pomladansko soboto. Organizator srečanja je Društvo onkoloških bolnikov Slovenije, ki je prvo tako srečanje pripravilo leta 1993, po obisku italijanskega združenja žensk z rakom dojke ANDOS iz Trsta. Častni pokrovitelj je bilo Ministrstvo za zdravje, častna gostja pa je bila gospa Barbara Miklič Türk.

Skozi pester program je vodila Sabina Kogovšek Zrnec. Na srečanju so sodelovali častni gostje iz sveta politike, stroke in civilne družbe. Kot častna gostja je navzoče nagovorila prva dama, Barbara Miklič Türk. V kulturnem programu je nastopil mešani pevski zbor Svoboda Šoštanj in priznani slovenski pesnik, Boris A. Novak, ki je iz italijanščine prevedel in prepesnil našo himno Nova pomlad življenja. Predavanje z naslovom "Pomlad življenja, ki traja" je podala Manca Košir, ki je razmišljala in navzoče nagovarjala o radosti bivanja in smislu naše Poti.

Vsakoletno srečanje žensk z rakom dojke udeleženkam pomeni nepozabno doživetje, vir novega upanja in veselja do življenja, ki je za vsakogar po srečanju z boleznijo še bolj dragoceno. Prireditev je bila kot vsako leto množično obiskana, udeležile so se članice vseh 18. skupin za samopomoč žensk z rakom dojke, za katere je bil organiziran avtobusni prevoz. Tudi letos je srečanje zaključilo s skupnim bogoslužjem v župnijski cerkvi Sv. Trojice v Ljubljani, za katero je poskrbela Skupina za samopomoč Ribnica.

Nova pomlad življenja poteka na prvo spomladansko soboto Prvič je potekala leta 1993, in sicer po uresničeni zamisli, ki se je rodila po obisku prireditve Nova pomlad življenja italijanskega združenja žensk z rakom dojke – ANDOS v Trstu. Podobne prireditve združujejo ženske širom po svetu, ki jih povezuje himna Nova pomlad življenja.

Nov komentar
Opomba: Vsa polja so obvezna. E-naslov ne bo objavljen.
©2019 Ventilator besed. XHTML CSS ©2008 Spletična.
Ventilator Besed

Ustvari svojo značko