Dogodkovnik

  • proga10_slika

Proga10: KNJIGA

Andreja Stajnko | 5.5.2010 | Komentarji 0

Če vam zidove stanovanja preraščajo knjižne police, če ste zavzet knjigoljubec, ki ne zaspi, dokler ne prebere vsaj enega knjižnega poglavja, če radi podarjate knjige, si jih izmenjujete in vsak mesec na dušek preberete vsaj eno, se lahko pridružite projektu, ki ga v letu knjige organizira Zavod bunker. Od junija do septembra bodo knjige na uporabnike ljubljanskega potniškega prometa in vse ostale, ki jih bo prineslo mimo, čakale v odprti knjižnici. Odprta knjižnica bo imela podružnice na 20 ljubljanskih avtobusnih postajališčih, knjige si boste tam lahko izposojali in jih prebrane tja tudi vrnili.

Projekt bosta sofinancirali Mestna občina Ljubljana in mednarodna mreža Sostenuto iz sredstev Evropskega sklada za regionalni razvoj ter instrumenta IPA, zavod Bunker pa je k sodelovanju pritegnil še druge organizacije - Europlakat, Divjo misel, Študentsko založbo, Mestno knjižnico Ljubljana in Rompom.

Da bi odprta knjižnica uspešno zaživela, pa je nujno sodelovanje literarnih entuziastov, ki bi bili pripravljeni svoje knjižne zaklade odstopiti v branje drugim.

Knjige, ki so vas presunile, zdaj pa se prašijo v oddaljenem kotu vaše sobe, lahko podarite oziroma oddate na naslednjih zbirnih točkah:

1) Pisarna zavoda Bunker na Slomškovi 11 v Ljubljani, vsak delovnik med 10. in 17. uro

oziroma po dogovoru: +386 51 269 906 ali bunker@siol.net

2) Informacijska pisarna Ljubljane – svetovne prestolnice knjige 2010 na Mačkovi 1 v Ljubljani

vsak delovnik med 10. in 18. uro

3) Tivolski rastlinjak ob Čolnarni, v Knjižnici pod krošnjami vsak petek, soboto in nedeljo od 10. do 20. ure

 

Zavod Bunker bo potek akcije dokumentiral s fotografijami in video posnetki, oboje pa bo posredoval tudi sodelujočim.

Nov komentar
Opomba: Vsa polja so obvezna. E-naslov ne bo objavljen.
©2019 Ventilator besed. XHTML CSS ©2008 Spletična.
Ventilator Besed

Ustvari svojo značko