Dogodkovnik

  • bologna_po_bologni

Bologna po Bologni

Ventilator besed | 23.5.2011 | Komentarji 0

 

V ljubljanski knjigarni Konzorcij bo 24. maja odprla vrata že devetnajsta razstava tujih otroških knjig Bologna po Bologni, ki prinaša izbor najboljših knjig med tistimi, ki jih je bilo približno mesec dni pred tem moč videti na svetovno najbolj znanem sejmu otroških knjig v Bologni.
Letos Bologno po Bologni ob stoletnici rojstva posvečamo Kristini Brenkovi, mladinski pisateljici, pesnici, prevajalki, urednici otroških in mladinskih knjig pri založbi Mladinska knjiga, ki je svoje življenje posvetila temu, da so se mladi bralci preko njenega dela seznanili z biseri domače in svetovne književnosti.


O knjigah
Bologna po Bologni bo na ogled postavila okrog 400 knjig, večinoma slikanic. Med njimi bodo vse, ki so prejele katero od nagrad, ki se podeljujejo na bolonjskem sejmu. Večina knjig bo v angleškem jeziku, nekaj pa bo tudi nemških, francoskih in italijanskih.

Več o razstavi na www.mladinska.com.

 

Otvoritev

Otvoritev razstave bo v torek, 24. maja, ob 11. uri v Mladinski knjigi, knjigarni Konzorcij. Navzoče bo pozdravil Peter Tomšič, predsednik uprave Založbe Mladinska knjiga.
Bologno po Bologni ob stoletnici njenega rojstva posvečamo Kristini Brenkovi. Iz zakladnice ljudskih pripovedi, ki jih je vse življenje skrbno zbirala, bo bral Rok Kušlan, pripovedovalec iz skupine Za 2 groša fantazije.
Mag. Tilka Jamnik, MKL, Pionirska – center za mladinsko književnost in knjižničarstvo, bo imela po otvoritvi prvo strokovno vodstvo po razstavi.

Spremljevalni program

Strokovna vodstva po razstavi
bodo vsak dan od srede do petka ob 11. uri pod vodstvom mag. Tilke Jamnik, MKL, Pionirska – center za mladinsko književnost in knjižničarstvo.

Pravljične ure za predšolske otroke
bo v sredo in četrtek ob 9.30 izvedla Ida Mlakar, MKL, Pionirska – center za mladinsko književnost in knjižničarstvo.

 

Prijazno vabljeni v kraljestvo otroških knjig!

Organizatorja razstave:
Mladinska knjiga Trgovina, otroški oddelek knjigarne Konzorcij
Mestna knjižnica Ljubljana, Pionirska – center za mladinsko književnost in knjižničarstvo

 

Nov komentar
Opomba: Vsa polja so obvezna. E-naslov ne bo objavljen.
©2019 Ventilator besed. XHTML CSS ©2008 Spletična.
Ventilator Besed

Ustvari svojo značko