Dogodkovnik

  • image0071
  • image01

MASKA NAPOVEDUJE

Ventilator besed | 28.5.2011 | Komentarji 0

25. – 28. maj 2011, vsak dan med 14.00 in 23.30
Stadsschouwburg Utrecht (Mestno gledališče Utrecht), Lucasbolwerk 24, Utrecht, Nizozemska

Zid objokovanja


Avtor: Janez Janša
Produkcija: APT Novo mesto, Maska Ljubljana, Huis en Festival a/d Werf, Utrecht (Nizozemska)

»Instalacija je igriv odziv na zamisli zgodovinske osebnosti Giulia Camilla, ki je v času renesanse dosegel izjemno slavo z modelom gledališča spomina.« (Festival a/d Werf)

Po postavitvi v Novem mestu se solzedajalska akcija Zid objokovanja seli v Utrecht, na Huis en Festival a/d Werf. Prav tako bo instalacija del programa mednarodne konference (PSi) Camillo 2.0 Technology, Memory, Experience (Camillo 2.0 Tehnologija, Spomin, Izkušnja),ki bo potekala od 25. do 29. maja na pobudo Univerze za gledališke študije v Utrechtu. Program bo vključeval predavanja, prezentacije raziskovanj – teoretičnih in praktičnih, performanse, debate, delavnice in nove, nekonvencionalne tipe prezentacij. Sodelovalo bo več kot 400 strokovnjakov in umetnikov.

Janez Janša bo poleg Petra Matusseka in Williama Uricchia v četrtek, 27. maja, tudi predaval, in sicer na Camillo Lectures: Memory Theatre 2.0 (Camillo Predavanja: Gledališče spomina 2.0) pod naslovom There is no Performance without Memory (Ni predstave brez spomina).

Ob tej priložnosti bomo predstavili pravkar izšlo knjigo Zid objokovanja / The Wailing Wall, ki sta jo uredila Maja Murnik in Janez Janša. Zid objokovanja je že povabljen tudi na Dunaj, kjer bo postavljen pozimi 2012.27. Maj – 27. avgust 2011

Knjižnica pod krošnjami

Tudi to poletje vas Knjižnica pod krošnjami vabi na svoje bralne otoke, ki skozi vse poletje razveseljujejo prebivalce in obiskovalce Ljubljane. Raznoliko literaturo, med njimi tudi knjižne izdaje Maske Ljubljana, boste lahko prebirali v parku Tivoli, Trnovskem pristanu, na Ljubljanskem gradu, na Petkovškovem nabrežju ter v Parku Tabor. Izven Ljubljane bo gostovala v borovem gozdičku v središču Nove Gorice, konec avgusta pa prestopila mejo in teden dni gostovala v atriju Narodne in študijske knjižnice Damir Feigel v Trstu. Vmes se bo za teden dni podala še v Kanal ob Soči.

V maju je izšla nova številka BCC (Balcan Can Contemporary)

BCC je mednarodni kulturniinformator, katerega cilj je podpora, povezava in predstavitev umetnikov in kulturnih organizacij, vključenih v sodobne in inovativne uprizoritvene umetnosti na področju Balkana, in s tem izboljšanje njihove prepoznavnosti.
Preberete ga lahko tudi na naši spletni strani.

V juniju napovedujemo

V okviru Dramaturgije plesa pripravljamo Dramaturško delavnico za mlade dramaturge. Potekala bo med 11. in 16. junijem 2011 v Ljubljani v okviru festivala Pleskavica.
Namen delavnice je ustvarjanje dialoga med (bodočimi) dramaturgi, spodbujanje intenzivnejšega vključevanja dramaturga v plesne projekte, refleksija pomena dramaturga in njegove vloge ter predvsem vzgajanje novih dramaturških sil na plesnem področju.Udeleženci bodo razvrščeni v tri skupine pod mentorstvom Ivane Ivković, Jasne Žmak in Roka Vevarja.

Urnik bomo oblikovali sproti, v skladu s potekom dela na festivalu.
Informacije o delu in prostoru bodo objavljene naknadno.

 

www.maska.si


 

 

Nov komentar
Opomba: Vsa polja so obvezna. E-naslov ne bo objavljen.
©2019 Ventilator besed. XHTML CSS ©2008 Spletična.
Ventilator Besed

Ustvari svojo značko