Dogodkovnik

  • maska

MASKINE AKTIVNOSTI DO KONCA LETA 2011

Ventilator besed | 20.7.2011 | Komentarji 0

 

S poletjem je tudi Maska Ljubljana svoje aktivnosti naravnala na počitniški tempo, prikladen zlasti za raznovrstna branja, zato vas vabimo na bralne otoke Knjižnice pod krošnjami, kjer si lahko še do 27. avgusta med drugimi sposodite tudi knjige iz naših zbirk. V juliju bo izšla poletna številka revije Maska, št. 139 –140, Telo, filozofija, umetnost II. ter (Ne)gib in javni prostor, čisto sveža v naši knjižni ponudbi pa je znanstvena monografija Dinamika sprememb v slovenskem gledališču 20. stoletja.

Po dopustniškemu razvajanju septembra zopet startamo z novimi produkcijami, gostovanji, kot tudi založniško dejavnostjo. V začetku meseca nas čakajo tri gostovanja. Z Več nas bo, prej bomo na cilju se 2. septembra odpravljamo na povabilo organizacije za promocijo sodobne kulturne ustvarjalnosti in teorije Drugo more na Reko (Hrvaška), Zakaj te ne morem zapustiti bo 9. septembra gostovala na festivalu Platforma / NagiB, ki ga organizira Plesna Izba Maribor, koprodukcija z Zavodom Exodos Fake It! pa 23. septembra na 10. mednarodnem festivalu sodobnega plesa C/U (10! International Contemporary Dance Festival C/U) v Varšavi (Poljska). 29. septembra bo v Španskih borcih v Ljubljani soj odrskih luči premierno uzrla predstava 33 obratov Jake Šimenca, kateri bo naslednji dan sledila ponovitev. Pogovori za gostovanje predstave Več nas bo, prej bomo na cilju kot poseben dogodek Festivala ISEA v Istanbulu (Turčija) še potekajo. Napovedujemo tudi izid revije Maska, št. 141-142, in knjigo Nekraji francoskega antropologa Marca Augéja.


V oktobru, in sicer v petek, 14., bo premierno uprizorjena predstava Janeza Janše Kdo je naslednji, v kulturnem centru Inkonst (Malmö, Švedska) s ponovitvijo naslednjega dne. Več nas bo, prej bomo na cilju bo 20. oktobra gostovala tako v spremljevalnem kot tudi v programu showcase na 46. festivalu Borštnikovo srečanje v Mariboru. Skupina Agregat bo v oktobru javno predstavila umetniško raziskavo, ki nastaja v produkciji Maske. Za gostovanje Fake it! na mednarodnem festivalu LocoMotion v Skopju (Makedonija) pa dogovori še potekajo.

6. novembra bo v Cankarjevem domu v Ljubljani sledila slovenska premiera Kdo je naslednji. 8. in 9. gostujemo s Fake it! v Amsterdamu, v gledališču Frascati WG. Novembra napovedujemo tudi izid revije Maska, št. 143-144.

December obeta dve knjižni izdaji, in sicer: Jonathan Burrows, Koreografov priročnik (v sozaložništvu z JSKD), ter Video igre. Eseji o algoritmični kulturi avtorja Alexandra R. Gallowayja, ob izidu katere bomo priredili tudi okroglo mizo.

 

Nov komentar
Opomba: Vsa polja so obvezna. E-naslov ne bo objavljen.
©2019 Ventilator besed. XHTML CSS ©2008 Spletična.
Ventilator Besed

Ustvari svojo značko