Dogodkovnik

  • ulice_2

MOJE ULICE: Kako je bilo včasih v Ljubljani?

Dunja Krajnc | 7.8.2011 | Komentarji 0

 

MOJE ULICE v pogovore zapletajo starejše prebivalce Ljubljane in na plano vabijo njihove osebne spomine na življenje v Ljubljani v preteklosti.

To nedeljo lahko prisluhnete gospe Štefaniji Rostohar in gospodu Mojmirju Sepetu.

 

POGOVORI V BOTANIČNEM VRTU, na trati ob stari upravni zgradbi

Vse nedelje, od 5. junija do 28. avgusta 2011, vsakič ob 18. uri. V primeru slabega vremena pogovori potekajo v stavbi nasproti novega rastlinjaka.

Gostja to nedeljo: gospa Štefanija Rostohar

Nedelja, 7. avgust, ob 18.00, botanični vrt

Tokratna gostja Mojih ulic bo gospa Štefanija Rostohar. V Ljubljano je prišla med vojno in je delala kot gospodinja in kasneje komercialistka. V pogovoru s Špelo Frlic se bo spominjala, kako je bilo voditi gospodinjstvo pri ljubljanski meščanski družini, in tudi tega, kako so na ljubljanskem Velesejmu, preden je to postala vsakdanja stvar, postavili na ogled primer prve samopostrežne trgovine v Sloveniji.

 

ODDAJA MOJE ULICE NA RADIU ŠTUDENT (89,3 MHz!)

Če zamudite pogovore v botaničnem vrtu, jim lahko z zamikom enega tedna prisluhnete na Radiu Študent. Vsako nedeljo ob 10.00 dopoldan!

Na Radiu Študent to nedeljo ob 10. uri dopoldan: posnetek pogovora z gospodom Mojmirjem Sepetom, skladateljem in dirigentom, ki se je preteklo nedeljo v pogovoru z Rokom Kušlanom spominjal družabnega življenja v Ljubljani.

 

www.mojeulice.si

 

Nov komentar
Opomba: Vsa polja so obvezna. E-naslov ne bo objavljen.
©2019 Ventilator besed. XHTML CSS ©2008 Spletična.
Ventilator Besed

Ustvari svojo značko