Dogodkovnik

  • img_6609_bovec_cerkev_device_marije_big

Razstava slik Evgenije Jarc: Zlate žene

Ventilator besed | 12.8.2011 | Komentarji 0

 

Cerkev Device Marije v Polju, Bovec


12. 8. 2011
30. 9. 2011

 

 

V petek, 12. avgusta 2011, ob 20. uri bo v Cerkvi Device Marije v Bovcu otvoritev druge razstave iz ciklusa razstav sodobne sakralne umetnosti.

 

Naslov ciklusa ARS LOCI poudarja pomen prostora, v katerega so razstave umeščene – to je poznogotska cerkvica, ki je že vrsto let tudi svojevrsten kulturni hram. Dialog med umetniškimi deli in religioznim občutjem sakralnega prostora tako ustvarja začasno celostno umetnino.

 

Evgenija Jarc s slikami ZLATE ŽENE na sodoben način predstavlja portrete svetopisemskih žena. Slike so tudi izraz slikarkinih meditacij in občutij ter poskus poistovetenja z notranjim ženskim bistvom, kakor se ji razkriva skozi arhetipe svetopisemskih likov. Hierarhične in sakralne poudarke avtorica doseže z uporabo zlate barve.

 

O avtorici: Evgenija Jarc, rojena 1977 v Ljubljani, je iz slikarstva diplomirala pri prof. Zmagu Jeraju in Jožefu Muhoviču ter magistrirala pri prof. Metki Krašovec na ljubljanski Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje. Je članica Združenja slovenskih likovnih umetnikov. Živi in ustvarja v Ljubljani, dela pa tudi kot pedagoginja.

www.evgenija.net

 

Otvoritveni program bosta popestrili sopranistka Simona Osterc in pesnica Barbara Šömen.

 

Organizator razstave je Društvo ARS Bovec, kustosinja razstave je Monika Ivančič Fajfar.

 

Več informacij: www.artis.si / monika@artis.si / 041 904 616

 

Nov komentar
Opomba: Vsa polja so obvezna. E-naslov ne bo objavljen.
©2019 Ventilator besed. XHTML CSS ©2008 Spletična.
Ventilator Besed

Ustvari svojo značko