Dogodkovnik

  • trisolistice9918

6. Front@ sodobnega plesa – festival

Ventilator besed | 23.8.2011 | Komentarji 0

 

V produkciji zavoda Flota, pod umetniškim vodstvom Matjaža Fariča, se bo med 24. in 27. avgustom v Murski Soboti odvijal že šesti festival Front@ sodobnega plesa. Vrhunske plesne predstave ter slovenska premiera filma Pina režiserja Wima Wendersa so samo del letošnjega programa.

 

 

Murska Sobota bo med 24. in 27. avgustom 2011 zopet postala evropsko središče plesa, saj se bodo na festivalu zvrstile predstave umetnikov iz Velike Britanije, Avstrije, Madžarske, Hrvaške in Slovenije. 6. Front@ sodobnega plesa bo gostila: Alexandra Deutingerja & Marto Navaridas, Kajo Janjić, Sonia Sabri Company, Dum, Studio za suvremeni ples, Liquid Loft ter Eva Duda Compay.

Obiskovalci si bodo poleg plesnih predstav lahko ogledali slovensko premiero filma Wima Wendersa Pina, enega prvih evropskih filmov, ki je bil posnet v 3D-tehniki. V glavnih vlogah celovečernega plesnega filma nastopajo plesalci ansambla plesnega teatra iz Wuppertala, med njimi tudi slovenski plesalec Aleš Čuček. Film predstavlja edinstveno in navdihujoče umetniško ustvarjanje velike nemške koreografinje Pine Bausch, ki je preminula poleti leta 2009.

 

Kot vsako leto festival namenja prostor tudi mladim plesalcem. Na odprtem odru pred Gledališčem Park se bodo predstavili nagrajeni mladi plesalci iz tekmovanja OPUS 1, dijaki Umetniške gimnazije Ljubljana, smer sodobni ples, ter dijaki Šole Ane Maletić iz Zagreba.

Na prizorišču pred gledališčem bo predstavljena tudi plesna improvizacija Dance Communication Lab z mednarodno zasedbo plesalcev.

 

V svoji poeziji bodo ples besed predstavili pesniki Ivan Landzhev iz Bolgarije, Fabrizio Dall’ Aglio iz Italije, Ann Cotten iz Nemčije in Andrej Rozman – Roza iz Slovenije. Branje poezije bo potekalo v sodelovanju s festivalom Dnevi poezije in vina.

 

Ples se bo na letošnji Fronti predstavil tudi skozi drug medij, t.j. filmski. Poleg filma Pina bodo na ogled trije kratki plesni filmi – “video plesi” Night Practice, Next in Line terTrisolistice, ki bodo vse festivalske večere projicirani na pročelje Gledališča Park in tako oživeli novo dvorano tudi navzven.

 

V sodelovanju z JSKD bodo čez dan potekale različne plesne delavnice z izjemnimi pedagogi iz Nizozemske, Velike Britanije in Slovenije, po predstavah pa bodo potekali moderirani pogovori z ustvarjalci.

 

Festival Front@ poteka od leta 2006 v Murski Soboti in je z letošnjim letom že usmerjen v sedmo izdajo v okviru Evropske prestolnice kulture 2012. Z namenom večje preglednosti, povezovanja in skupne promocije bo letos na Fronti organizirana predstavitev vseh programov in projektov s področja sodobnega plesa, ki se bodo odvili v okviru Evropske prestolnice kulture 2012. Na ta način želimo vzpodbuditi aktivnejše sodelovanje pri pripravi, izvedbi in promociji programa.

 

Festival Front@ organizira zavod Flota v soprodukciji z Zavodom za kulturo, turizem in šport Murska Sobota ter Mladinskim informativnim in kulturnim klubom.

 

Festival Front@ omogočajo in podpirajo: Ministrstvo za kulturo RS, Mestna občina Murska Sobota, Maribor 2012 – Evropska prestolnica kulture.

 

Več o programu, lokacijah in vstopnicah na www.flota.si/fronta.html.

 

Dodatne informacije:

Zavod Flota

Puhova 14, Ljubljana

Tel.: 01 530 22 55; 041/69 11 77

e- naslov: plese@flota.si

www.flota.si; www.flota.si/fronta.html

 

 

Program festivala 6. Front@ sodobnegaplesa

 

24. avgust

 

Odprti oder

18.00: Ivan Landzhev (BG), Fabrizio Dall’ Aglio (I), Ann Cotten (DE), Andrej Rozman –

Roza (SI): Koreografija besed

Mestno gledališče Park

19.00: navaridas & deuntiger (A): Your Majesties – plesna predstava

Sussana Wallin (UK): Nočna Vadba - video

Kaja Janjić (SI): Exorcism Of You My Love – plesni solo

Star Max

21.00: Wim Wenders: Pina – film

23.00: Otvoritvena zabava

25. avgust

 

Odprti oder

18.00: OPUS 1 - predstavitev mladih nagrajenih plesalcev

Mestno gledališče Park

20.00: Sonia Sabri Co. (UK): Kathakbox – plesnapredstava

Odprti oder

21.30: Asier Zabaleta: Next in Line (ES/RU) – plesni video

 

26. avgust

 

Mestno gledališče Park

11.00: Predstavitev programa in producentov sodobnega plesa (EPK 2012 v Mariboru, Murski Soboti, Velenju, Slovenj Gradcu, Novem mestu in na Ptuju)

Glavno križišče

15.00: Dum (SI): Zelena luč – plesni performans

17.00: Dum (SI): Zelena luč– plesni performans

19.00: Dum (SI): Zelena luč– plesni performans

Mestno gledališče Park

20.00: Studio za suvremeni ples (HR): Spin – plesna predstava

Odprti oder

21.00: Irma Omerzo (HR): Tri solistice – plesni video

Mestno gledališče Park

21.30: Liquid Loft (A): Talkig Head – plesna predstava

 

27. avgust

 

Odprti oder

18.00: Predstavitev plesnih šol

19.30: Predstavitev delavnice – Mickael Marso Riviere

Mestno gledališče Park

20.00: Eva Duda Company (H): Lunatika – plesna predstava

Odprti oder

21.15: Sussana Wallin (UK): Nočna Vadba - video

Asier Zabaleta (ES/RU): Next in Line

DCL plesna improvizacija in video

Mikk

23.00: Zaključna zabava

 

 

Nov komentar
Opomba: Vsa polja so obvezna. E-naslov ne bo objavljen.
©2019 Ventilator besed. XHTML CSS ©2008 Spletična.
Ventilator Besed

Ustvari svojo značko