Dogodkovnik

  • poster_festival_ljubljana_11_v_saint_ouen_-_foto_thierry_sarfis5

Razstave Poster Festivala Ljubljana '11 zdaj še v Franciji

Ventilator besed | 7.4.2012 | Komentarji 0

 

Po gostovanju v nizozemskem Groningenu so razstave Poster Festivala Ljubljana '11 konec marca v okviru tedna proti rasizmu odprli tudi v francoskem Saint Ouenu, predmestju Pariza. Razstava 286 plakatov 205 avtorjev iz 29 držav na temo 'Razkriti obrazi rasizma', ki je v okviru Poster Festivala Ljubljana '11 v naši prestolnici potekala septembra in oktobra 2011, pa se bo v kratkem selila še na Poljsko. Tako bo festival obiskal vse štiri države, iz katerih prihajajo študentje, ki so pod okriljem svojih mentorjem ustvarili bogato zbirko plakatov.

Predstavitev festivala v Franciji, ki ga sestavljajo tri razstave, poimenovane (1) Mojstrovine, (2) Mladi, študentska dela in (3) Moje delo, častni gosti, poteka pod okriljem Poster Festivala Ljubljana '11 v organizaciji Fundacija Brumen z več partnerji. Glavna ideja tako festivala kot potujoče razstave je s plakatom kot sredstvom množične komunikacije širšo javnost opozoriti na različne oblike rasne nestrpnosti ter pozvati h kritičnemu premisleku in večji strpnosti.

 

Razstava ‘Razkriti obrazi rasizma’, ki vključuje 286 plakatov več kot 205 svetovno priznanih avtorjev iz 29 držav, je od sredine marca tako predstavljena tudi v Saint Ouenu, pariškem predmestju. Slavnostno jo je odprla Jacqueline Rouillon, županja Saint Queena, na otvoritvi pa je bila tudi Nina Činkole s slovenske ambasade. Razstavo so razporedili na štiri različne prostore: v mestno hišo, socialni center, knjižnico in središče za mlade, ki so dobro obiskani, zato so dela in njihova vsebina deležna velike pozornosti. Razstava vključuje dela tako tujih kot domačih priznanih ustvarjalcev plakatov ter plakate in dela študentskih oblikovalskih ustanov iz Pariza (FR), Groningena (NL), Varšave (PL) ter Ljubljane. Vprihodnjih dneh bo razstava iz Francije odpotovala še v Varšavo.

 

Nov komentar
Opomba: Vsa polja so obvezna. E-naslov ne bo objavljen.
©2018 Ventilator besed. XHTML CSS ©2008 Spletična.
Ventilator Besed

Ustvari svojo značko