Dogodkovnik

  • stopinje_foto_suncanstone

KUD Baobab: Večer afriškega plesa in glasbe

Ventilator besed | 29.11.2012 | Komentarji 0

Sobota, 1. december, ob 19.00 v mali dvorani Gledališča Koper

 

Kulturno-umetniško društvo Baobab v soboto, 1. decembra, v Gledališču Koper pripravlja večer afriškega plesa in glasbe, imenovan »Stopinje«. Večer bo obarvan z zanimivimi tradicionalnimi afriškimi plesnimi vložki, pospremljenimi s petjem in glasbo v živo. Namenjen je tistim, ki svoj prosti čas radi aktivno preživljajo, uživajo v dobri družbi in spoznavanju novega.

Afriški plesno-glasbeni večer »Stopinje«, ki se bo odvil v soboto, 1. decembra, v mali dvorani Gledališča Koper, bo postregel z izkušenimi glasbeniki (Issiaka Sanou, Blaž Korez, Daniel Feelingue), plesalci (Maša Kagao Knez,Vesna Bizjak,Tjaša Jerak, Kristina Sicherl, Sara Zaninovič, Ajda Žagar, Eva Žagar) in pevko (Leticia Slapnik Yebuah), ki bodo obiskovalcem prek energičnih plesnih miniatur, pospremljenih s spevnimi melodijami in zemeljskimi ritmi, prikazali sožitje tradicionalne zahodnoafriške in sodobne evropske kulture ter jim pričarali pravo afriško vzdušje.

 

Večer afriškega plesa in glasbe “Stopinje” organizira Kulturno-umetniško društvo Baobab, ki pod vodstvom Maše Kagao Knez že nekaj let deluje na področju plesa, glasbe in gledališča. Glavni namen delovanja društva je domačemu prostoru približati afriške plese kot odrsko umetnost.


Cena predstave, zahvaljujoč podpornikoma Luki Koper in JSKD Ljubljana, znaša 5 €.

Nov komentar
Opomba: Vsa polja so obvezna. E-naslov ne bo objavljen.
©2019 Ventilator besed. XHTML CSS ©2008 Spletična.
Ventilator Besed

Ustvari svojo značko