Dogodkovnik

  • artbeaters_1

GARDEN OF ADVENTURE

Ventilator besed | 23.12.2012 | Komentarji 0

Novi album zasedbe ARTBEATERS

Sreda, 16. 1., ob 20. uri v Hengarnici Brooklyn, Ljubljana

 

Artbeaters so dokaj nova glasbena zasedba kompetentnih šolanih glasbenikov, ki stavi predvsem na lasten ustvarjalni potencial. Eden izmed njihovih adutov je preseganje žanrskih okvirov, saj je v njihovih skladbah čutiti tako vplive tradicionalnega jazza, kot tudi vplive modernejše plesne glasbe, kot je funk, reggae, drum'n'bass, afrobeat ter fusion. V zvočnem koktejlu Artbeatersov so navzoči violinski in sintetični klaviaturski zvoki, ki podkrepljeni z močnima in stabilnima bobnom in basom poskrbijo za plesno naravo njihove glasbe.Po dveh letih ustvarjanja so posneli svoj prvi album Garden of adventure.

 

Začetki zasebe Artbeaters segajo v januar 2011, ko so se v Kamniku zbrali Anže Žurbi, Jan Gregorka ter Miloš Rebula, z namenom, da bi ustvarjali avtorsko glasbo. Že po nekaj vajah se jim je priključil Peter Ugrin na violini, kar je v bendu takoj pustilo unikaten pečat in začeli so razvijati svoj prepoznaven zven. Po dobrem letu vaj in koncertov je Miloša Rebulo na klaviaturah zamenjal Aleš Ogrin.

 

Maja 2012 so se prijavili na 6. mednarodno tekmovanje iz jazza v Bukarešti Europafest 2012, kamor so med 160 bendi iz celega sveta prišli v ožji izbor 18 bandov in na koncu v zaključnem finalu zmagali. Sledili so koncerti po festivalih in klubih v Sloveniji, letošnjo jesen pa so posneli prvo studijsko ploščoz desetimi avtorskimi skladbami, ki prinašajo, čeprav žanrsko neopredeljene, koščke glasbe s celega sveta. Predstavili jo bodo v sredo, 16. januarja, ob 20. uri v baru in Hengarnici Brooklyn v središču Ljubljane (Nazorjeva 6, ploščad Ajdovščina).

 

Zasedbo Artbeaters sestavljajo: Peter Ugrin (violina), Aleš Ogrin (klaviature), Jan Gregorka (električni bas),  Anže Žurbi (bobni).

 

Peter Ugrin je diplomiral na Akademiji za glasbo v Ljubljani. Študij je nadaljeval na jazz šoli v Celovcu. Decembra 2010 je z odliko diplomiral na svetovno priznani šoli v New Yorku, New School For Jazz and Contemporary music. V zadnjem času večina svojega dela in igranja posveti študiju jazz improviziranja na violini. Peter postaja v svoji stroki eden redkih, ki se je profesionalno posvetil tovrstnemu igranju jazza na godalih.

 

Jan Gregorka je 2009 z odliko diplomiral na Karntner Landeskonservatoriumu. Je eden najdejavnejših slovenskih basistov, poleg Artbeatersov še član bandov Magnifica, Janeza Bončine Benča ter Sekoua Kouyateja. Je ustanovitelj skupine Artbeaters ter avtor mnogih skladb.

 

Anže Žurbije obiskoval glasbeni konzervatorij v Ljubljani, nato pa ga je pot vodila v Celovec na tamkajšni Karntner Landeskonservatorium, kjer poleg diplome zaključuje tudi pedagoški študij. Izpopolnjeval se je na številnih seminarjih. Že vrsto let sodeluje in igra v najboljših slovenskih in hrvaških pop, r'n'b, etno in jazz zasedbah. V zadnjem času veliko energije in glasbenega udejstvovanja namenja zasedbi Artbeaters, saj kot pravi se v tej zvrsti glasbe kar najbolje lahko izrazi.

 

Več na https://www.facebook.com/artbeatersmusic?fref=ts.

Nov komentar
Opomba: Vsa polja so obvezna. E-naslov ne bo objavljen.
©2019 Ventilator besed. XHTML CSS ©2008 Spletična.
Ventilator Besed

Ustvari svojo značko