Dogodkovnik

  • image002_29

Cankarjev dom - L'Arsenal: Barka

Ventilator besed | 16.1.2013 | Komentarji 0

25.—26. februarja, Gallusova dvorana

L'Arsenal Kanada

Barka The Ark

Režija: Julie Lachance

Glasba: Denis Gougeon


Dovršeno zlitje glasbe, cirkuških akrobacij, plesa in novih tehnologij

»Sanjal sem, da sem metulj, in ko sem se prebudil, nisem več vedel, ali sem menih, ki sanja metulja, ali metulj, ki sanja meniha.«

 

Ta zenovski citat zelo dobro opiše srž predstave Barka, v kateri je težko razmejiti, kaj se dogaja neposredno pred našimi očmi in kaj je zgolj podoba. Gre za mojstrovino, ki gledalcu s prepletom cirkusa, plesa, glasbe v živo in večpredstavnostnih tehnologij omogoči izkušnjo neskončnega ter s sanjsko lepo odrsko iluzijo očara vse generacije.

 

Vse se začne s skrivnostjo stvarjenja: s plesom, mimiko in sočasnimi gibi akrobati in glasbeniki pripovedujejo o popolnosti in ubranosti. Nato se na odru prikazujejo človek metulj, človek tolkalo, človek riba ... Brez besed pripovedujejo zgodbo, polno poetike in harmonij ter prežeto z gorečo pozitivno energijo. S simboliko nam sporočajo, kako čudovita in mogočna, a obenem krhka in ranljiva je narava – naš svet.

 

Predstava Barka je posvečena varovanju naravnega bogastva planeta, zato sta jo podprla tudi Sekretariat za biološko diverziteto ZN in kanadski Unesco.

 

V scenskem spektaklu Barka ne nastopajo živali.

 

Medijski pokrovitelj: Parada plesa

 

Gallusova dvorana, 15, 18, 22, 26, 13* EUR

* do 25 let in od 65 let ter upokojenci na najnižjo cenovno kategorijo. Popuste je mogoče uveljavljati le ob nakupu v Informacijskem središču CD.

 

 

 

Cankarjev dom, Prešernova cesta 10, 1000 Ljubljana

Nov komentar
Opomba: Vsa polja so obvezna. E-naslov ne bo objavljen.
©2019 Ventilator besed. XHTML CSS ©2008 Spletična.
Ventilator Besed

Ustvari svojo značko