Dogodkovnik

  • 101_m_52

Desetnica 2013

Ventilator besed | 11.5.2013 | Komentarji 0

Vabimo vas na tiskovno konferenco – razglasitev letošnjih nominirancev za nagrado desetnica - ter odprtje razstave nominiranih del, ki jih bodo avtorji nominiranci predstavili z branjem odlomkov. Letošnja podelitev nagrade bo že deseta zapovrstjo.

 

Pridružite se nam v torek, 14. maja 2013, ob 11.00 uri, v MKL, Knjižnici Otona Župančiča, na Oddelku za otroke in mladino (2. nadstropje),

Kersnikova ulica 2, Ljubljana

 

Na svečanem dogodku bo zbrane nagovorila dr. Aksinja Kermauner, predsednica Sekcije za mladinsko književnost pri Društvu slovenskih pisateljev, kot govorca se ji bosta pridružila mag. Darja Lavrenčič Vrabec, Mestna knjižnica Ljubljana, vodja Pionirske – centra za mladinsko književnost in knjižničarstvo, ter Tone Partljič, predsednik letošnje žirije. Utemeljitve nominiranih del bosta brali Marjana Moškrič, članica žirije, in dr. Dragica Haramija, strokovna sodelavka žirije. Častni gost prireditve bo mnogokrat nagrajeni ilustrator Damijan Stepančič.

 

Dogodek bodo s svojim nastopom popestrili učenci Zavoda za slepo in slabovidno mladino.

 

 

Razglasitev letošnjega nagrajenca desetnice in slovesna podelitev nagrade bo

v četrtek, 23. maja 2013, ob 20.00 uri, v prostorih Društva slovenskih pisateljev na Tomšičevi 12 v Ljubljani.

 

 

Desetnica je nagrada za otroško in mladinsko književnost, ki jo podeljuje Društvo slovenskih pisateljev za uveljavljanje izvirnega otroškega in mladinskega leposlovja. Nagrada je podeljena v mesecu maju in za obdobje zadnjih treh let. Letos je izbor iz priročnikov za branje kakovostnih mladinskih knjigMestne knjižnice Ljubljana, Pionirske – centra za mladinsko književnost in knjižničarstvo, pripravila red. prof. dr. Dragica Haramija (85 knjig), o nominiranih delih oziroma avtorjih pa je odločala žirija v sestavi: Marjana Moškrič, Tone Partljič, Dušan Šarotar, Bina Štampe Žmavc ter Dim Zupan.

Nov komentar
Opomba: Vsa polja so obvezna. E-naslov ne bo objavljen.
©2018 Ventilator besed. XHTML CSS ©2008 Spletična.
Ventilator Besed

Ustvari svojo značko