Dogodkovnik

  • exponto

Najstarejši bolgarski festival vzporedno z NETA festivalom se v tem trenutku odvijata v Vratsi.

Ventilator besed | 20.5.2014 | Komentarji 0

Od 16. do 21. maja 2014 bolgarska Vratsa gosti dva festivala: 25. Nacionalni festival malih gledaliških form in 4. mednarodni festival NETA.

Na festivalu NETA se bo v šestih dneh predstavilo 9 predstav iz Slovenije, Makedonije, Grčije, Romunije, Črne gore, Bolgarije in Srbije. Na njem bosta gostovali kar dve koprodukciji Kulturnega društva B-51 in festivala EX PONTO:

·         Zoran Gaši: Korekcija, režija: Nick Upper, premiera 2013

·         Ljubomir Đurković: Tobelija, režija Nick Upper, premiera april 2014

Tobelijo si bomo ogledali tudi na letošnjem 21. festivalu EX PONTO, ki bo tako kot vsako leto potekal septembra po različnih lokacijah po Ljubljani.

Tobelija je mednarodna koprodukcija Kulturnega društva B-51 (EX PONTO), Ljubljana (SI), Dramskega teatra Vratsa (BG) in Mal dramskega teatra Bitola (MK). Đurković je v drami krizo sodobne identitete povezal s starodavnim črnogorsko - albanskim običajem o tobelijah, dekletih, ki so se v družinah brez moških potomcev prevzele vlogo neobstoječega sina.

 

 

Na fotografiji igralke, od leve proti desni: Rosica Ognjanova, Joana Popovska, Kamelija Liškovska

Za podrobnejše informacije o festivalih, ki v tem trenutku potekajo v Vratsi, si lahko katalog obeh festivalov naložite z NETA spletne strani:

Po končanem NETA festivalu v Vratsi, sledi 24.5.2014 v Bukarešti v Romuniji sestanek izvršnega odbora mreže NETA, na katerem bo glavna tema organizacija velikega NETA festivala, ki bo maja 2015 potekal v Nacionalnem gledališču v Bukarešti.

Že sedaj pa napovedujemo tudi piknik Kulturnega društva B-51, na katerega vabimo vse naše sodelavce, prijatelje, poslovne partnerje in podpornike naših projektov. Dogodek bo napoved letošnjega 21. festivala uprizoritvenih umetnosti EX PONTO, zgodil pa se bo v petek, 6.6.2014 od 13h dalje na zelenici ob Kopališču Ilirija.

Vabljeni!

Nov komentar
Opomba: Vsa polja so obvezna. E-naslov ne bo objavljen.
©2019 Ventilator besed. XHTML CSS ©2008 Spletična.
Ventilator Besed

Ustvari svojo značko