Dogodkovnik

  • ny

Carmina Slovenica jutri odhaja v New York

Ventilator besed | 6.1.2015 | Komentarji 0

Spoštovani!

Glasbeno gledališki projektKarmine ŠilecToksični psalmi - Ultimativna kolektivna izkušnja bo doživel severnoameriško premiero v začetku januarja, in sicer v New Yorku na festivalu Prototype:opera/gledališče/zdaj.
S petimi izvedbami predstave Toksični psalmi se bo Carmina Slovenica predstavila na znanem prizorišču St. Ann's Warehouse
, ki (kot piše The New York Times) ”producira zahtevno, surovo, čustveno provokativno … na avangardi avantgarde”. Kot ansambel z izvirnimi vrhunskimi raziskovalnimi pristopi v glasbi in scenskih umetnostih, ki je z drznostjo, provokativnostjo in eruditstvom polje vokalne glasbe razširil v razsežnosti najkompleksnejšega ustvarjalnega prostora celostne večzvrstne umetnine, s tem gostovanjem že zdaj zbuja pozornost ameriških medijev in strokovnih krogov.

Gostovanje v New Yorku dopolnjuje sodelovanje na največji mednarodni konferenci in kulturni tržnici – dogodku
Združenja predstaviteljev performativnih umetnosti APAP (Association  of Performing Arts Presenters). Številni predavatelji, umetniki, kulturni menedžerji in agenti bodo v nekaj dneh te konference obiskovali “showcase” oziroma predstavitve projektov – med te so uvrščeni tudi Toksični psalmi – predavanja, plenarna zasedanja, ter se predvsem gibali po obsežnem, nekaj nadstropnem razstavišču, kjer bo predstavljena tudi produkcija Carmine Slovenice.

Nov komentar
Opomba: Vsa polja so obvezna. E-naslov ne bo objavljen.
©2018 Ventilator besed. XHTML CSS ©2008 Spletična.
Ventilator Besed

Ustvari svojo značko