Dogodkovnik

  • mglc_9

Rekonstrukcija metodološke razstave Primer. Umetnost in kriminaliteta, 2005

Ventilator besed | 14.1.2015 | Komentarji 0

Rekonstrukcija metodološke razstave Primer. Umetnost in kriminaliteta, 2005 - vodstvo in pogovor v Muzeju slovenske policije, Rocenska c. 56 (Tacen), četrtek, 15. januar, ob 18. uri
Alenka Pirman je skupaj z nekdanjo kustodinjo Muzeja slovenske policije Biserko Debeljak in kustosom Igorjem Zabelom projekt Primer. Umetnost in kriminaliteta javnosti prvič predstavila leta 2005 v Mali galeriji v Ljubljani. Razstava v Mali galeriji je govorila o statusu avtentičnega dokumenta in njegovi evokativni moči pri konstrukciji umetniškega dela oz. kaznivega dejanja. Rekonstrukcija projekta v Muzeju slovenske policije izhaja iz istih arhivskih dokumentov in poteka v sodelovanju s kustodinjo Darinko Kolar Osvald.

Rekonstrukcija metodološke razstave Primer. Umetnost in kriminaliteta je del pregledne razstave Alenka Pirman, Zbrana dela, na ogled v Mednarodnem grafičnem likovnem centru, Grad Tivoli, Ljubljana.
Vodenemu ogledu Muzeja slovenske policije v spremstvu kustodinje
Darinke Kolar Osvald bo sledila predstavitev rekonstrukcije metodološke razstave Primer. Umetnost in kriminaliteta umetnice Alenke Pirman. Vstop prost. Za udeležbo dogodka organiziramo brezplačen prevoz s parkirišča pri Hali Tivoli. Prijave sprejema Lili Šturm na e-naslov: lili.sturm@mglc-lj.si.

Za individualni obisk rekonstrukcije metodološkerazstave Primer, umetnost in kriminaliteta v Muzejuslovenske policije se lahko dogovorite po predhodni najavi od ponedeljka do petka od 8. do 15. ureVodstvo je obvezno,praviloma za polnoletne osebe, vstopnine ni.
Kontaktna oseba: Darinka Kolar Osvald, kustodinja in vodja muzej
a;
darinka.kolar.osvald@policija.si

Napotki za vse, ki Muzej slovenske policije obiščejo v lastni režiji:
Najbližja avtobusna postaja je Tacenski most, kjer vozi mestni avtobus številka 8 (vožnja iz centra traja cca. 30 min). Od postaje do muzeja ja približno 10 minut hoje. Zemljevid lokacije je objavljen je na spletni strani muzeja (http://www.policija.si/index.php/novinarsko-sredie/muzej-slovenske-policije).


*
(slika) Plakat za metodološko razstavo Primer. Umetnost in kriminaliteta, Mala galerija, 2005, oblikovanje Novi kolektivizem

www.mglc-lj.si, facebook.com/mglc.ljubljana

Nov komentar
Opomba: Vsa polja so obvezna. E-naslov ne bo objavljen.
©2018 Ventilator besed. XHTML CSS ©2008 Spletična.
Ventilator Besed

Ustvari svojo značko