Dogodkovnik

  • Brez slike

MESTNA KNJIŽNICA IZOLA IN »JARA KAČA« - ŠTUDIJSKI KROŽEK ZA DOMOZNANSTVO, KNJIŽEVNOST IN PRIPOVED

Ventilator besed | 11.1.2015 | Komentarji 0

Ponovno vabimo vse bralce, da se udeležite

domoznansko - literarnega natečaja  na temo IZOLA, MOJ (DRUGI) DOM.  

 

Z natečajem želimo spodbuditi udeležence, da obudijo in zapišejo svoje spomine na življenje v Izoli. Pišete lahko o otroštvu, šolskih dnevih, izletih  in verouku,  poslušanju pravljic, petju, družinskih običajih, delu in preživljanju prostega časa, mašah, romanjih in procesijah, morju, ribištvu, domačih živalih, počitnicah, potovanjih  … skratka o vsem, kar danes sestavlja (ali je v preteklosti sestavljalo) vaše življenje ali življenje vaših bližnjih.

 

Starostne omejitve ni,  saj k  sodelovanju vabimo prav vse stalne,  začasne ali nekdanje  prebivalce Izole.

Spomini so lahko zapisani v vseh proznih oblikah, od črtice, pravljice  in eseja do pisma, življenjske zgodbe  in avtobiografije, lahko pa napišete tudi pesem,  narišete strip ali pobrskate med starimi fotografijami in jih opremite z zgodbo. Glede dolžine ni nobene omejitve. Pišete  lahko v kateremkoli jeziku, ki jih govorimo v Izoli, prosili pa bi tudi za prevod v slovenščino.

 

Veseli bomo vsakega zapisa, saj se nam zdi vredno ohraniti osebna pričevanja in spoznanja naših meščanov, ki bodo prihodnjim rodovom  lahko  pomemben etnološki in zgodovinski vir.

 

Prosimo, da vaše prispevke  pošljete na naslov Mestna knjižnica Izola – ŠK Jara kača, s pripisom »ZA NATEČAJ«, do vključno  31. marca  2015.  Prispevke lahko pošljete tudi po elektronski pošti na naslov knjiznica.izola@guest.arnes.si – v vrstico zadeva napišite ZA NATEČAJ.

 

V tednu knjige, aprila 2015,  bomo v knjižnici pripravili zaključno prireditev  za vse udeležence natečaja z branjem izbranih prispevkov in medsebojno podelitvijo spominov.  

 

Prispevki bodo v dogovoru z vami in le z vašim dovoljenjem objavljeni  tudi v knjižni obliki.  

Nov komentar
Opomba: Vsa polja so obvezna. E-naslov ne bo objavljen.
©2018 Ventilator besed. XHTML CSS ©2008 Spletična.
Ventilator Besed

Ustvari svojo značko