Dogodkovnik

  • amparo

Briljantna španka pevka AMPARO SÁNCHEZ v Klubu CD

Ventilator besed | 7.2.2015 | Komentarji 0

10. feb

AMPARO SÁNCHEZ

Amparo Sánchez, vodilni glas, kitara; Willy Fuego, kitara, spremljevalni glas; Jorge Mestres, bas, spremljevalni glas; Ricard Parera, bobni, spremljevalni glas; Jose Alberto Varona, trobenta

 

Med Barcelono in Arizono s pogledom na Kubo

 

Sijajna španska pevka (včasih poznana kot prva dama benda Amparanoia), velja za eno vodilnih imen mednarodnega mestizo rocka, zvrsti, ki jo je populariziral Manu Chao, Amaparin prijatelj in občasni sodelavec. Sanchezova se na samostojnih albumih odkrito spogleduje z glasbo ameriških puščav, mehiških mariachijev in kubanskega sona. Oktobra 2014 je izdala svoj tretji samostojni album Espiritu Del Sol (World Village), pri katerem je ponovno sodelovala s članoma benda Calexico Joeyjem Burnsom in Johnom Convertinom pa tudi z drugimi glasbeniki v Tucsonu v Arizoni. Tokratna pot jo je vodila še v Mehiko, Argentino in Barcelono. Prvič v Sloveniji!

 

»Njena največja odlika je združevanje latinskoameriškega političnega angažmaja in duhovnosti Matere Zemlje v besedilih z otožno skepso in duhom potujočega Španca v glasbi. Spoj je nadvse zapeljiv.« (Songlines)

Nov komentar
Opomba: Vsa polja so obvezna. E-naslov ne bo objavljen.
©2019 Ventilator besed. XHTML CSS ©2008 Spletična.
Ventilator Besed

Ustvari svojo značko