Dogodkovnik

  • druga_godba

Druga godba 2015: Podarimo si dobro glasbo!

Ventilator besed | 8.2.2015 | Komentarji 0

31. mednarodni festival Druga godba, ki bo potekal od 28. do 30. maja 2015, z velikim zadovoljstvom napoveduje prve koncerte. V Ljubljano in na Drugo godbo se bo po štirih letih vrnila maroška zvezdnica Hindi Zahra. Glasbenica (in igralka), ki jo je svet spoznal po hitu Beautiful Tango in ki je navdušila tudi občinstvo v polni Katedrali Kina Šiške, bo v začetku aprila izdala novi album, ki ga že več let nestrpno pričakujemo.

https://www.youtube.com/watch?v=a6Dk5DLiZGA&feature=youtu.be

Obiskali nas bodo tudi Sílvia Pérez Cruz, nova velika zvezda na španski glasbeni sceni, turška psihadelična rock skupinaHayvanlar Alemi, britanski Sons of Kemet ter Yasmine Hamndan, libanonska pevka, ena izmed najbolj prelomnih glasbenic Bližnjega vzhoda, ki je postala znana z leta 1999 izdanim prvencem Soapkills.

V sodelovanju z Bubo Booking & Promotion pa bomo pripeljali v Ljubljano tudi tUnE-yArDs, glasbeni projekt mlade Američanke Merrill Garbus, ki je nekaj najbolj unikatnega in posebnega, kar se je v zadnjem času pojavilo na "indie" sceni.

Glavnina festivala je zasnovana na treh sklopih, ki se med sabo prepletajo: založba Glitterbeat, ženski vokal in globalna psihadelija. S fokusom Glitterbeat se festivalu odpira možnost dodatne promocije Slovenije, saj zaradi tega dogodka na festivalu pričakujemo mednarodno priznane novinarje iz Velike Britanije, Danske, Nemčije, Francije, Španije in držav Zahodnega Balkana.

»Fenomen Glitterbeat« se bo publiki predstavil tudi s koncerti nekaterih izvajalcev, ki so izdali albume za to založbo, ki jo vodi Chris Eckman in ki je bila na Womexu 2014 (World Music Expo) proglašena za založbo leta.

 

Vstopnice za festival so že na voljo na prodajnih mestih Eventima.

 

Druga godba 2015: Podarimo si dobro glasbo!

 

Nov komentar
Opomba: Vsa polja so obvezna. E-naslov ne bo objavljen.
©2019 Ventilator besed. XHTML CSS ©2008 Spletična.
Ventilator Besed

Ustvari svojo značko