Dogodkovnik

  • sp3_0

Igrica NAŠ SVET v župnijski dvorani PKC Georgios v Piranu navdušila obiskovalce

Špela Pahor | 9.4.2015 | Komentarji 0

Letošnje velikonočne praznike smo v piranski župniji zaključili z igrico Naš svet, ki so si jo sami zamislili in jo zaigrali veroučenci 4. in 5. razreda Robi, Ivan, Denis, Lea, Melita, Melani in njena sestrica Ana, ki sicer obiskuje 1. razred. Zgodba pripoveduje o treh dečkih, ki imajo bogate starše in si lahko marsikaj privoščijo: drage trenirke in teniske, počitnice s prijatelji, jadranje, križarjenje, smučanje, veliko hrane. Ko bodo veliki, si želijo še bolj obogateti: eden bi bil politik, drugi bankir, tretji pa bi denar zaslužil kar z igrami na srečo. Želijo si potovati, imeti jadrnico in dober avto. Štiri sestrice pa morajo delati na zemlji nekega bogatega kmeta, da kaj zaslužijo in s tem pomagajo družini. Ko si ogledujejo bogate izložbe, si želijo nove čevlje, novo obleko in rogljičke, saj so večkrat   lačne. Pogovarjajo se, kaj bi rade postale, ko odrastejo: zdravnica, ki bo pomagala bolnim ljudem, medicinska sestra na otroškem oddelku, pravnica, ki se bo zavzemala za pravice revežev, ekologinja, ki bo skrbela za zdravje rastlin in živali. Ena od njih pa si želi postati kruh, »ker kruh ni nikoli  lačen in kruh imajo vsi radi.«  Ko nekega dne deklice na ulici pojejo in ena izmed njih igra na violino, dečki pristopijo k njim in prisluhnejo glasbi. Potem se začnejo otroci pogovarjati. Fantje sprašujejo deklice, zakaj igrajo na ulici, ko pa je tak mraz in one pojasnijo, da tako pomagajo  družini, da  preživi. Njihov odgovor dečke tako gane, da bi jih radi povabili na palačinke, a deklice morajo najprej vprašati mamo. Ko vsi odidejo z odra, se na platnu pokaže napis: Čez eno leto. Otroci se skupaj vračajo iz šole. Dečki bi radi šli na stadion igrat nogomet in vprašajo deklice, če bi se jim pridružile. One pa morajo na delo, da kaj zaslužijo. Takrat vsi fantje rečejo: Mi vam gremo pomagat, saj ste naše prijateljice! Vsi skupaj zakličejo: Vse stvari so veliko lepše, če jih delimo s prijatelji!

Otroci so pripravili tudi dobrodelno stojnico s knjigicami in igračkami. Ves dohodek so namenili pomoči otrokom v Bosni, ki živijo v težjih razmerah. Tako so se na svoj način odzvali na postno akcijo Plamen upanja, ki jo je spodbudila slovenska Karitas.

Zahvaljujemo se Sabini Kravos za odlično power point ozadje in za vodenje gledaliških vaj, župniku  Zorku Bajcu, ki nam je prijazno odstopil dvorano, Zori Mužinič za uvodne in sklepne besede ter  vsem obiskovalcem, ki so si prišli igrico ogledat. In seveda vsem nastopajočim za srčnost in vztrajnost pri vajah.

Nov komentar
Opomba: Vsa polja so obvezna. E-naslov ne bo objavljen.
©2019 Ventilator besed. XHTML CSS ©2008 Spletična.
Ventilator Besed

Ustvari svojo značko