Dogodkovnik

  • dvojni_koncert

Dvojni koncert: Sidony Box in Psychomagia - Shanir Blumenkranz`Abraxas Plays Masada Book Two (John Z

Ventilator besed | 17.4.2015 | Komentarji 0

CANKARJEVI TORKI

Koncertni večeri z razgledom na vse strani glasbe in mesta v Klubu CD

 

 

21. aprila
Sidony Box

Elie Dalibert, altovski saksofon; Manuel Adnot, kitara; Arthur Narcy, bobni

 

Power jazz trio Sidony Box slovi kot eden najpomembnejših zasedb nove generacije francoske jazzovske in improvizirane glasbe, ki navdih črpa iz pop glasbe benda Bon Iver, elektronike Briana Ena, post/popa zasedbe Sigur Ros, sloga technical metal zasedbe Animals as Leaders in iz free jazza Ornetta Colemana. Trio je izdal tri mednarodno nagrajene albume v ravno toliko letih, na gostovanjih po Evropi pa si je med drugim delil oder z umetniki kot so se Ron Carter, Dave Holland, Me'Shell NdeGeocello,Tigran Hamasyan in drugi. Bili so tudi veliko odkritje in eden najboljših nastopov na sejmu Jazzahead 2014. Prihajajoči projekt so zasnovali skupaj z magom pozavne Gianluco Petrellom.

»Plameneč in nepopustljiv sestav." All About Jazz

»Senzacionalni mladi power jazz trio" Buffalo News

»Čudovita dinamika, briljantno instrumentalno preigravanje in očarljive melodije." Guitar Player

S podporo Francoskega inštituta

 

 

Psychomagia - Shanir Blumenkranz`Abraxas Plays Masada Book Two

Shanir Blumenkranz, gimbri, bas; Aram Bajakian, guitar; Eyal Maoz, guitar; Kenny Grohowski, drums

 

Psychomagia je novi album fantastičnega kvarteta Abraxas, ki je posnel tudi istoimenski album slovitih priredb v slogu tribal rocka za cikel Book of Angels. Gre za kompleksen nov glasbeni mozaik, ki ga je posebej za kvartet napisal John Zorn, alkimist newyorškega gibanja downtown.

John Zorn se je za drzen skupek skladb, ki glasbenike tirajo v skrajnosti izraza in še dalj, navdihoval pri delih Giordana Bruna, filozofa nagnjenega k magiji in okultizmu, Alexandra Jodorowskega in drugih. Album, ki se razpenja od skrajno ritualističnih zvokov do subtilnih minimalističnih ód, je osupljiv nov izdelek v Zornovem mističnem ciklu, katerega intenzivnost in silovitost se lahko kosata s tistima na Moonchild, PainKiller in Naked City. Posneto v studiih Orange Music, mešalec zvoka Bill Laswell. Nepogrešljivo!
»Eden najbolj žgočih izdelkov trdega rocka v okviru projekta Masada Book II – priložnost za seznanjenje z znanilci novih idej.«Guy Peters, enola.be

 

Nov komentar
Opomba: Vsa polja so obvezna. E-naslov ne bo objavljen.
©2019 Ventilator besed. XHTML CSS ©2008 Spletična.
Ventilator Besed

Ustvari svojo značko