Dogodkovnik

  • knez

Vodstvo po razstavi Janez Knez, Pregledna razstava grafike

Ventilator besed | 20.4.2015 | Komentarji 0

V četrtek, 23. aprila, ob 18. uri, na večer Noči knjige, vabimo na

posebno vodstvo po r
azstavi Janez Knez, Pregledna razstava grafike.

Vodstvo bo potekalo v družbi Matjaža Kmecla, dolgoletnega rednega profesorja slovenistike na ljub­ljanski univerzi, literarnega zgodovinarja, pisatelja in ambasadorja slovenske literature – pa tudi sorojaka ter prijatelja Janeza Kneza.

                                             

»Z Janezom Knezom sva Kumljanca«, zapiše Matjaž Kmecl v uvodniku monografije, ki izide ob slikarjevi 70-letnici (2001). Oba rojena v Dobovcu pod Kumom izhajata iz okolja, ki ga Matjaž Kmecl opiše kot »nenavadno prikladnega hribovja za pesniške, umetniške duše«. Ta posebni svet nad Trbovljami v zasavskih revirjih in toplo medsebojno prijateljstvo ju je povezovalo celo življenje.

Pregledna razstava v MGLC prikazuje vse ustvarjalne poti in stranpoti Janeza Kneza (1931−2011), njegovo ustvarjanje v grafiki, ki ga zaokrožujejo posamezne risbe, slike in plastike kot poudarki njegove vsestranske angažiranosti.


Na vodstvu s prof. Matjažem Kmeclom bosta sodelovala tudi mag. Breda Škrjanec, kustosinja razstave, ter Janez Mišo Knez, umetnikov sin, ki je poskrbel za postavitev razstave. Vstop prost.

  Mednarodni grafični likovni center, Grad Tivoli, Pod turnom 3, Ljubljana; t. 01 2413 800, info@mglc-lj.si, www.mglc-lj.si, www.facebook.com/mglc.ljubljana

 

Nov komentar
Opomba: Vsa polja so obvezna. E-naslov ne bo objavljen.
©2019 Ventilator besed. XHTML CSS ©2008 Spletična.
Ventilator Besed

Ustvari svojo značko