Dogodkovnik

  • dmk2015

Dnevi Modrijanove knjige

Ventilator besed | 20.4.2015 | Komentarji 0

Spoštovani,

v tem tednu se bosta v okviru Dnevov Modrijanove knjige v Modrijanovi knjigarni na Trubarjevi cesti 27 v Ljubljani zvrstila dva dogodka, in sicer:

·         torek, 21. april, ob 18. uri
Brutnskopija: Nevednost, neznanje in ekstremizem – gre za nas?
Gostje: Dr. Primož Šterbenc, dr. Andraž Teršek in dr. Tonči Kuzmanić

Brutnskopija je nov ciklus pogovornih razmišljanj v Modrijanovi knjigarni v Ljubljani, ki jih vodi pravni filozof in publicist dr. Andraž Teršek. Tretje srečanje bo deloma povezano z izidom ponatisov dveh uspešnic slovitega italijanskega filozofa Umberta Galimbertija Grozljivi gost in Miti našega časa. Dr. Tonči Kuzmanić, dr. Primož Šterbenc in dr. Andraž Teršek se bodo pogovarjali o filozofskih izzivih časa. Smo družba neznanja in nevednosti? Smo okovani z nazadnjaško politiko izobraževanja? Kaj reflektirata Galimbertijevi knjigi? Zakaj smo nepolitični?

·         četrtek, 23. april, ob 19. uri
Noč knjige 2015 v Modrijanovi knjigarni – razglasitev deseterice nominirancev za nagrado kresnik 2015
V sodelovanju z Delom.

Svetovni dan knjige in avtorskih pravic, 23. april, se bo prevesil v »noč knjige«, ki jo bodo v ljubljanski Modrijanovi knjigarni pričakali še posebej slovesno. 23. april je namreč tudi dan, ko časnik Delo objavi seznam desetih najboljših slovenskih romanov minulega leta, nominiranih za nagrado Kresnik, edino slovensko nagrado za roman. Razglasitev deseterice za 25. nagrado Kresnik bo v Modrijanovi knjigarni ob 19. uri, pridružilo se jim bo več pisateljic in pisateljev, nagrajencev in nominirancev ter avtorjev najopaznejših romanov, ki so izšli leta 2014. V času »Dnevov Modrijanove knjige 2015« je na ogled tudi razstava knjig vseh 24 dosedanjih lavreatov.

Nov komentar
Opomba: Vsa polja so obvezna. E-naslov ne bo objavljen.
©2019 Ventilator besed. XHTML CSS ©2008 Spletična.
Ventilator Besed

Ustvari svojo značko