Dogodkovnik

  • spanija_hrana

8.5. Jezikovna kavarna - Tema: Hrana

Ventilator besed | 29.4.2015 | Komentarji 0

Pozdravljeni,

 

Instituto Cervantes v Ljubljani v sodelovanju s Predstavništvom Evropske komisije v Sloveniji vabi na jezikovno kavarno, ki bo potekala v petek 8. maja ob 17.00 v konferenčni dvorani Hiše EU na Bregu 14 v Ljubljani.

 

Na svoj račun boste prišli vsi, ki želite pogovorno znanje španščine preizkusiti v sproščenem vzdušju in prijetni družbi. Jezikovna kavarna je primerna za vse generacije, pogoj je le osnovno znanje jezika. Tokrat se boste z maternim govorcem lahko pogovarjali o slovenskih in španskih jedeh, kuharskih navadah in drugih kulinaričnih užitkih, med pogovorom pa poskusili nekaj jedi.

 

Jezikovne kavarne tokrat potekajo v sklopu Tedna Evrope, ki ga Predstavništvo Evropske komisije v Ljubljani organizira v okviru praznovanja dneva Evrope 9. maja in letos posveča hrani. Različni slovenski proizvajalci se bodo na stojnicah pred Hišo EU med 4. in 9. majem 2015 vsak dan predstavljali s slovenskimi izdelki, zaščitenimi na ravni EU, ki jih bodo obiskovalci lahko degustirali ali kupili. Med obiskom se boste lahko seznanili z delovanjem pravične trgovine, izvedeli več o zaščiti lokalnih živil v svetu in si ogledali razstavo o skupni kmetijski politiki. Za vse obiskovalce bo na voljo kolo sreče s privlačnimi nagradami, otroke pa čaka poseben detektivski izziv. Vzdušje bodo popestrili lajnarji, na programu pa bodo tudi ulični pogovori, predstavitve dobrih podjetniških praks in druge dejavnosti.

 

Datum: petek, 8. maj, 17.00–18.30

Kraj: Hiša EU, Breg 14, 1000 Ljubljana

Prijave: do 30. aprila

Število udeležencev: 12

Prijave zbira: Instituto Cervantes – info.liubliana@cervantes.es

Partnerji: Predstavništvo Evropske komisije v Sloveniji, Francoski inštitut v Sloveniji, Goethe-Institut Ljubljana, Instituto Cervantes de Liubliana, Italijanski inštitut za kulturo v Sloveniji

 

Urnik jezikovnih kavarn v Tednu Evrope (Predstavništvo Evropske komisije; Breg 14, Ljubljana):

Nemščina – torek, 5. maj, 17.00–18.30 (Goethe-Institut Ljubljana)

Francoščina – sreda, 6. maj, 17.00–18.30 (Francoski inštitut v Sloveniji)

Italijanščina – četrtek, 7. maj, 17.00–18.30 (Italijanski inštitut za kulturo v Sloveniji)

Španščina – petek, 8. maj, 17.00–18.30 (Instituto Cervantes de Liubliana)

 

Za udeležbo na posamezni jezikovni kavarni se obrnite na zadevni inštitut.

Nov komentar
Opomba: Vsa polja so obvezna. E-naslov ne bo objavljen.
©2019 Ventilator besed. XHTML CSS ©2008 Spletična.
Ventilator Besed

Ustvari svojo značko