Dogodkovnik

  • sakal

Vabilo na fotografsko razstavo šakalov v Sloveniji v TMS

Ventilator besed | 24.2.2017 | Komentarji 0

Spoštovani,

v sredo, 1. 3. 2017, vas ob 18. uri vabimo v Tehniški muzej Slovenije v Bistro pri Vrhniki

na odprtje gostujoče fotografske razstave šakalov v Sloveniji avtorja Janeza Tarmana.

 

Janez Tarman je predsednik Društva za ohranitveno fotografijo ter član društva Dinaricum. Poklicno se ukvarja z naravoslovno fotografijo. Zadnja tri leta se je posvečal tematiki šakalov v Sloveniji. Reportaža je bila zelo odmevna tako v Sloveniji kot tudi v Evropi. Objavljena je bila v številnih revijah, kot na primer National Geographic, BBC Wildlife ter Connaissance de la Chasse.

Fotografije so pripomogle k novim znanstvenim raziskavam, predvsem pa vzpostavljajo pomemben most med pridobljenimi znanstvenimi podatki in širokim krogom splošne javnosti. V zadnjem času se ob pomanjkljivem poznavanju populacije v Sloveniji pojavljajo vedno večji pritiski po upravljanju z vrsto. V ta namen je Društvo za ohranitveno fotografijo organiziralo fotografsko razstavo, ki bo gostovala v različnih krajih po Sloveniji, kjer je potrjena prisotnost šakalov. Svojo pot bo začela v Tehniškem muzeju Slovenije.

 

Ob odprtju bo potekalo tudi predavanje dr. Mihe Krofla iz Biotehniške fakultete v Ljubljani, ki je v zadnjih letih s svojimi raziskavami na področju šakalov pripomogel k novim spoznanjem. Predstavil bo biološka dejstva o šakalu in zbrane izsledke raziskav. O naravoslovni fotografiji, njenem vplivu in nastanku pa bo spregovoril avtor fotografij Janez Tarman.

 

Razstava bo na ogled v odpiralnem času muzeja od 1. 3. do 31. 3. 2017.

Nov komentar
Opomba: Vsa polja so obvezna. E-naslov ne bo objavljen.
©2018 Ventilator besed. XHTML CSS ©2008 Spletična.
Ventilator Besed

Ustvari svojo značko