Dogodkovnik

  • Brez slike

8. marec v Šiški: Milena Zupančič, koncert Same babe ter izbor ilustracij vrhunskih sl. avtorjev

Ventilator besed | 5.3.2017 | Komentarji 0

Dober dan iz Šiške,

 

… kjer se pripravljamo na praznovanje 8. marca, dneva žena!

 

Praznični program:

Ob 18h se bomo o ženskih vlogah in vlogah ženske nekoč in danes pogovarjali z gospo Mileno Župančič! V svoji dolgi in bogati karieri je ustvarila marsikatero nepozabno filmsko in gledališko vlogo in z nekaterimi pustila neizbrisen pečat v kolektivnem spominu našega prostora. Spomine v zgodbah in fotografijah bo z njo odpirala Nada Vodušek.

Ob 20h sledi koncert zasedbe Same babe, ki bodo v dvorani na podstrehi odigrali intimen akustičen koncert z a cappella vložki s prav posebnim programom, osredotočenim na medsebojna - pa recimo temu ljubezenska - razmerja! Samim babam, Mihu Nemaniču, Marku Voljču, Marku Jelovšku, Urošu Buhu,  Matjažu Ugovšku – Ugu in Vikiju Babi, se bo pridružill tudi poseben gost - Matjaž Ambrož, literat!

Namesto rože – ilustracija!
V prodajnem kotičku Galerije Vodnikove domačije Šiška smo z mislimi na dan žena pripravili izbor ilustracij vrhunskih slovenskih avtoric in avtorjev! Ana Baraga, Maja Babič Košir, Blackbear & Whitebear, Zvonko Čoh, David Krančan, Alenka Sottler, Nina Štajner, Meta Wraber, Ana Zavadlav in številni drugi avtorji so izbrali, nekateri pa celo na novo ustvarili ilustracije prav zato, da jih boste poklonili najdražjim.

Nov komentar
Opomba: Vsa polja so obvezna. E-naslov ne bo objavljen.
©2018 Ventilator besed. XHTML CSS ©2008 Spletična.
Ventilator Besed

Ustvari svojo značko