Dogodkovnik

  • vabilo_1

UČITELJ POMAGA LE, ČE JE ČLOVEK

Ventilator besed | 12.3.2017 | Komentarji 0

Tatjana Velikonja in Primož Škoberne sta doživela kar nekaj gurujev, velikih učiteljev, nemara sta eden bolj kot drugi imela priložnost, da to postaneta še sama. A sta izbrala pot Človeka, z vsemi izzivi vsakdanjika in njegove posvetne teže. In lahkotnosti. Brez zlate kletke, vedno sredi ljudi, na voljo in v pomoč.

 

Človeka in prijatelja prepoznaš po preprostih ključih: kadar koli ga potrebuješ, ti je na voljo, čisto tak in taka, kot je. Neizprosen s pohvalami, darežljiv z zgledom, da postaneš boljše bitje. Kako pa prepoznamo guruja? Je pošteno odmaknjen od posvetnih skrbi, deležen vročega občudovanja čim večje množice in v ravnotežju s tem ignorance ali prezira podobne, ne veliko drugačne množice. Vsaj tako se vedno kaže od zunaj. In kar je zunaj, je tudi v srcu.

 

Primož Škoberne je pred blizu 30 leti soustanovil Duhovno univerzo, čisto prvo tako šolo v Sloveniji, in bil v njej občudovan učitelj. Leta 2000 je vzpostavil še prvi program za razvoj čustvene inteligence, ki je prejel priznanje Andragoškega centra Slovenije. Izpopolnil se je kot regresoterapevt in v številnih drugih znanjih. Zdaj jih ob nabranih in predelanih življenjskih izkušnjah uporablja kot mentor za življenje, čisto nič svetniško, gurujsko ali pridigarsko. Je spreten „bralec“ človekovih lastnosti že s fotografije, uvaja vedno nova in najsodobnejša orodja za pomoč sočloveku. Priljubljen avtor knjig Pomlad duše in TI, Telesna inteligenca. Prva je razprodana, obema je dodan meditacijski CD; Primož se je namreč na evropski univerzi MERU izšolal tudi za učitelja transcendentalne meditacije. Doštudiral pa je matematiko! V njej uživa še zdaj, le da izzive izza številk prevaja kot rešitve za ljudi.

 

Tatjana Velikonja  na meji med obema Goricama prakticira svoje znanje z diplomo iz ekonomije, temu temelju pa je dodala številna znanja energijskih in zdraviteljskih tehnik: bioterapija, hipnoterapija, regresija, progresija, energijska nega, meditativne tehnike … Za njo so izobraževanja po številnih metodah, ki jih je vpletla v lasten intuitiven in topel, ženstven ter vedno strasten način pomoči sočloveku. V svojem društvu Notranja Pot usmerja ljudi do notranjih virov v sožitju z naravo in z zgledom uči, kako starodavne prakse uporabljati na sodoben način, kot pravi: Za človeka 21. stoletja. Vrednote, ki jih spodbuja, so samostojnost, tovarištvo, vzajemnost in sodelovanje, srčna kultura, samodisciplina ter medsebojno spoštovanje. Vse pa na videz mimogrede, da še veš ne, kdaj si bil opogumljen, in s toplino, ki jo doživiš samo na Primorskem. Ali morda med Indijanci. Ali kje na jugu Italije. Povsod tam, kjer so še na voljo stara znanja in čar delujoče magije.

 

www.primozskoberne.si, www.drustvo-notranja-pot.blogspot.si

Nov komentar
Opomba: Vsa polja so obvezna. E-naslov ne bo objavljen.
©2018 Ventilator besed. XHTML CSS ©2008 Spletična.
Ventilator Besed

Ustvari svojo značko