Dogodkovnik

  • mglc_33

Pozor, sveža grafika! #3

Ventilator besed | 10.5.2017 | Komentarji 0

Tadej Vaukman

Heaven is a place on Earth

 

11. 5.–5. 6. 2017

 


 

·         Za leto 2017 najavljamo nov cikel v TAM-TAMovi Ulični galeriji na Vegovi z naslovom Pazi, sveža grafika!

·         Odprtje tretje razstave iz cikla bo v četrtek, 11. maja 2017, ob 17. uri.

·         Tretji avtor, ki se predstavlja, je fotograf Tadej Vaukman.

·         Kustos cikla razstav Pazi, sveža grafika! je Božidar Zrinski.

 

Z razstavo Matjaža Wenzla: Men Face Down smo vstopili v tretjo sezono TAM-TAMove Ulične galerije na Vegovi. V letu 2017 smo kuratorstvo prevzeli v Mednarodnem grafičnem likovnem centru. Z izborom umetnikov in del opozarjamo na sodobno tiskano umetnost. Kustos cikla je Božidar Zrinski.

 

Tadej Vaukman

Heaven is a place on Earth

 

11. 5.–5. 6. 2017

 

Tadej Vaukman je fotograf v pravem pomenu besede. Živi s kamero in za fotografijo. Ljubi kaos, resnico in vsakdanjo stvarnost. Na sprehodu po mestu, med vožnjo z avtom ali kolesom, med koncertom, v domači dnevni sobi ali na obisku pri babici in dedku, vedno najde trenutek za fotografiranje gole stvarnosti. Fotografira točno to, kar gleda, brez poznejših popravkov in odvečnih komentarjev.

 

Serija fotografij Heaven is a place on Earth je nastala na podlagi njegovih obiskov dedka in babice v hiši, ki je zanj časovna kapsula, polna vsakdanjih stvari, ki ga vedno znova navdušijo, kot so dedkov WC v kleti, majhna dnevna soba ali potrdilo o opravljenem smučarskem tečaju. Te na videz nepovezane fotografije so vizualni ključi, s katerimi odklepa spomine na otroštvo, ki jih ob pogovorih in stikih z dedkom in babico nenehno obnavlja in neguje.

 

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Tadej Vaukman

 

Tadej Vaukman (1984) je po osnovni šoli neuspešno obiskoval različne srednje šole in jih dokaj hitro zapustil. Začel je igrati v glasbenih skupinah, s katerimi je prepotoval Evropo. Tedaj je začel redno dokumentirati vse, kar ga je obdajalo, njegov medij pa je bil fotografija. Še vedno fotografira, zanima ga predvsem resnično in surovo življenje, kar je razvidno tudi iz njegovih del. Trenutno se predstavlja na razstavi Zini!, Sodobna zinovska produkcija v Mednarodnem grafičnem likovnem centru.

 

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Razstava je na ogled od 11. maja do 5. junija 2017.

Nov komentar
Opomba: Vsa polja so obvezna. E-naslov ne bo objavljen.
©2018 Ventilator besed. XHTML CSS ©2008 Spletična.
Ventilator Besed

Ustvari svojo značko