Dogodkovnik

  • delno

17. strokovno srečanje konservatorjev-restavratorjev v Narodni galeriji

Ventilator besed | 8.5.2017 | Komentarji 0

Spoštovani,

 

 

V torek, 9. maja 2017 s pričetkom ob 11.00 uri bo v Narodni galeriji potekalo 17. strokovno srečanje konservatorjev-restavratorjev. Gre za osredje letno srečanje strokovnjakov s tega področja, ki ga organizirajo Skupnost muzejev Slovenije, Društvo restavratorjev Slovenije in Narodna galerija. Uvodni nagovor bo imela gospa Ksenija Kovačec Naglič, generalna direktorica Direktorata za kulturno dediščino.

 

Na srečanju sodelujejo strokovnjaki iz Slovenije in širše regije, ki bodo svoja najnovejša dognanja, dosežke in odkritja predstavili s predavanji, s kratkimi filmi in s plakati. Namen srečanja je izobraževanje konservatorjev-restavratorjev z izmenjavo praktičnih strokovnih izkušenj, informiranje o novih postopkih, materialih, analizah, opremi in spremljevalnih dejavnostih stroke. Predavanja in predstavitve bodo namenjene strokovni javnosti.

 

Stroka pa se želi s spremljevalno razstavo plakatov na katerih bodo predstavljeni aktualni projekti, približati tudi širši javnosti. Med predstavljenimi projekti so tudi prikaz restavriranja mozaika iz Simonovega zaliva, restavriranje novo odkrite gotske stenske poslikave iz cerkve na Blejske otoku in restavratorski posegi na slikah Andraža Šalamuna.

Nov komentar
Opomba: Vsa polja so obvezna. E-naslov ne bo objavljen.
©2018 Ventilator besed. XHTML CSS ©2008 Spletična.
Ventilator Besed

Ustvari svojo značko