Dogodkovnik

  • Brez slike

NOVI ŠOLSKI RAZGLEDI

Ventilator besed | 1.6.2017 | Komentarji 0

NOVIŠOLSKI RAZGLEDI, enajsti, predzadnji v tem šolskem letu,

že skoraj pri vas ...

... petek, 2. junij, je spet dan za ŠR!

 

v  IN: pogovor onkraj okopov. Težko si je predstavljati bolj različni osebi: prvovrstnega raperja, otroka urbane (sub)kulture, in visokošolskega učitelja, ki se ukvarja s književnostjo in s tem, kako oblikovati zanimive bralne izzive od prvega triletja do mature.

 

v  Še sreča, da se pri nas ne potika več režiser Michael Moore, ki bi v svojo satirično mrežo lovil slovenske izobraževalne nesmisle. Našel bi jih, se bojim, več kot dovolj za filmsko nadaljevanko ... Tudi o izobraževalnih nesmislih.

 

v  Učitelj 2.0. Včasih se vloga učitelja človeštva pripisuje tudi božanskim bitjem, denimo Jezusu, ki je po krščanskem izročilu obenem bog in človek; skoraj nikoli pa nekoga, ki uči živali, ne imenujemo učitelj – zanj se je uveljavilo ime »dreser«.

 

v  Metulj je vzletel. Zahteve in pričakovanja moramo učitelji in starši nujno uskladiti, biti v procesu pomoči otroku na isti valovni dolžini.

 

v  Idealno izhodišče ozaveščanja. Maturantkin odziv na polemiko o neprimernem naslovu maturitetnega eseja.

 

v  Danes se dogaja nekaj, kar bi nas moralo skrbeti: populistični diskurzi so vse obsežnejši in prodornejši, ljudje pa vse bolj prepričani, da je čas, da nekdo udari po mizi in naredi red. Lenin in mladi sto let po revoluciji.

 

v  Škoda bi bilo, če knjige ne bi spoznalo čim več ljudi, zlasti tudi mladih; odkriti svoj element v življenju je nekaj zelo bistvenega, pravzaprav kar najbolj. V elementu, v jati in zase.

 

v  Že z našimi najmlajšimi v vrtcu plešemo folklorne plese. Plesno izročilo.

 

v  Pogosto na Facebooku ali po elektronski pošti dobim sporočila o grožnji kakšnih virusov. Ali obstaja kakšno spletno mesto, kjer bi uradne institucije ozaveščale uporabnike o resnih grožnjah? Kaj bi mi brez spleta.

 

v  Nedavno je v Sloveniji deloval korejski trener za lokostrelstvo in množica mladih je nekaj časa strokovne izraze uporabljala samo še v angleščini. Afenteater v športu.

 

Vse to in še VELIKO VEČ v novih Šolskih razgledih!

VELIKO ZAMUJATE, ČE NIMATE SVOJEGA IZVODA!

ZDAJ je idealen čas, da se odločite za SVOJ IZVOD časnika, če ga še ne prejemate – vsem, ki se boste za naročilo odločili

danes, 31. maja, ali jutri, 1. junija,

bomo to in naslednjo številko podarili!

Šolski razgledi so namenjeni vsem, ki ste povezani s področjem vzgoje in izobraževanja.

Časnik izhaja dvakrat na mesec, ob petkih (20 številk na leto).

Cena za izvod je 2,00 evra;za upokojence, brezposelne ali študente le 1,70 evra.

Šolske razglede lahko naročite s povratno e-pošto, po naši spletni strani

www.solski-razgledi.comali po telefonu 01 439 78 55.

 

Nov komentar
Opomba: Vsa polja so obvezna. E-naslov ne bo objavljen.
©2018 Ventilator besed. XHTML CSS ©2008 Spletična.
Ventilator Besed

Ustvari svojo značko