Dogodkovnik

  • mglc_35

Pazi, sveža grafika! #4 LEALUDVIK

Ventilator besed | 4.6.2017 | Komentarji 0

LEALUDVIK


In the waters on Leviathan; I would go poof!

 

6. 6.–3. 7. 2017

 

 

 

 

·         Za leto 2017 najavljamo nov cikel v TAM-TAMovi Ulični galeriji na Vegovi z naslovom Pazi, sveža grafika!

·         Odprtje četrte razstave iz cikla bo v torek, 6. junija 2017, ob 17. uri.

·         Tokrat se predstavlja tandem LEALUDVIK.

·         Kustos cikla razstav Pazi, sveža grafika! je Božidar Zrinski.

 

Z razstavo Matjaža Wenzla: Men Face Down smo vstopili v tretjo sezono TAM-TAMove Ulične galerije na Vegovi. V letu 2017 smo kuratorstvo prevzeli v Mednarodnem grafičnem likovnem centru. Z izborom umetnikov in del opozarjamo na sodobno tiskano umetnost. Kustos cikla je Božidar Zrinski. Do sedaj so se predstavili Matjaž Wenzel, Mina Fina in Tadej Vaukman.

 

 

LEALUDVIK

In the waters on Leviathan; I would go poof!

 

6. 6.–3. 7. 2017

 

In the waters on Leviathan je alternativna verzija projekta I would go poof!, le gozd zamenja za morje in močneje zagrize v okultistično simboliko. »I would go poof,« je Charles Manson z nasmehom na obrazu odvrnil na vprašanje sodnika o načrtih ob morebitnem pogojnem izpustu. Predpostavka o človeku kot svobodnem bitju je zabloda. Živimo v strahu, neskončni rutini, nemoči. Ujeti smo v odprtem zaporu. Svoboda je iluzija. Zaradi vseh naporov je človekova želja po svobodi, pogojnem izpustu, izhodu ali vsaj prehodu v drugo stanje vse pogostejša. Večina zato išče magično rešitev —> izginiti brez sledu: poof!

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

LEALUDVIK

 

LEALUDVIK sta Lea Jelenko in Matjaž Komel. Pri delu pretežno uporabljata fotografijo in sekvence videa, kar pogosto prepletata z ilustracijo in grafiko. V videu in fotografiji dokumentirata intimne performanse in rituale. Njuna umetniška praksa se napaja iz eksploracije telesa, seksualnosti, okultizma, žanrov true crime in horror.

 

Lea je diplomirala na oddelku za tekstilstvo in grafiko na ljubljanski Naravoslovnotehniški fakulteti, smer grafične in interaktivne komunikacije. Aktivno deluje na področju videa in grafičnega oblikovanja ter s partnerjem soustvarja projekt LEALUDVIK. Matjaž je diplomiral na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje v Ljubljani, smer vizualne komunikacije. Ukvarja se tudi z grafičnim in modnim oblikovanjem.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Razstava je na ogled od 6. junija do 3. julija 2017.

 

Dodatne informacije:

Božidar Zrinski, kustos, 01/241 3804, bozidar.zrinski@mglc-lj.si

Karla Železnik, Odnosi z javnostmi, 01/241 38 09, karla.zeleznik@mglc-lj.si

 

S podporo: Mestna občina Ljubljana

Nov komentar
Opomba: Vsa polja so obvezna. E-naslov ne bo objavljen.
©2018 Ventilator besed. XHTML CSS ©2008 Spletična.
Ventilator Besed

Ustvari svojo značko